Въпреки настъпващата есен, градовете бавно се връщат към живот. Хлапетата се прибират от лятото при Баба и Дядо с порозовели бузи, нов набор от пакости, с хиляда и едно селфита с приятели и с две прочетени книги от списъка с десет.

Животът в града малко по-малко се връща към стандартната си рутина. Ставане рано, бърза закуска, оставяне в училище, работа, прибиранe от училище, вечеря, домашни. E, малцина щастливци ще завършват деня и с някоя нова серия от The Grand Tour или House of cards. Но като цяло, правилото важи за всички.

В цялата ежедневна лудница от задачи и закъснели имейли, най-често повтаряните въпроси във всяко семейство стават два- "Какво искаш за ядене?", последван по-късно от "А изми ли си ръцете?".

За да улеснят ежедневието на съвременните родители, Kaufland Bulgaria създадоха няколко рецепти за сутрешни и следобедни здравословни закуски, които са и вкусни. А знаете, че пресечната точка между двете често е мисията невъзможна.

Първата рецепта е идеална за малки гурмани, за които вкусът на храната е водещ. От Кауфланд съчетават любимите на всички макарони с броколи, босилек и извара. А крайният резултат е една вкусна паста, която е идеален вариант както за обяд в кутия, така и за бърза следучилищна закуска.

Пълният списък с нужни продукти може да намерите тук, а начинът на приготвяне по-долу. А ако сте от хората, които обичат умните решения, може направо да инсталирате мобилното приложение на хипермаркета, където с един клик в рецептата да добавите всички нужни продукти. Така няма да ви се налага да мислите за и за списъка за пазаруване.

Започваме:

1. Пастата се вари в подсолена вода 8-10 минути или съгласно упътването на опаковката. Броколите се накъсват на розички и заедно с граха се варят около 5 минути, след което се прибавят към врящата паста. Всичко се оцежда и се оставя да изстине. Главата лук се обелва и нарязва на ситно.

2. Рикотата, зехтинът, оцетът, медът и горчицата се разбъркват добре и се овкусяват със сол и пипер. Дресингът се прибавя към пастата и се поръсва с пармезан и кедрови ядки.

3. Хлебчето се запича и се сервира заедно със салатата.