Ако ваканцията беше безкрайна - нямаше да е вълнуваща. Напомнете това на вашия пораснал с още една година ученик, когато следващия път прояви съжаление, че безоблачните дни на лятно шляене са на път да приключат.

Началото на учебната година обаче има и няколко предимства - пред-училищния шопинг например. Това са всички онези полезни и красиви предмети, с които малки и по-големи по традиция се сдобиват по случай новия срок.

Изборът на подходящи стоки за ученика не винаги е лесен, но има един безгрешен ориентир за всеки родител: изгодната цена. Наясно с огромните харчове, на които е подложено семейството във връзка с първия учебен ден, от Kaufland предлагат цяла палитра актуални предложения за ученика.

Ето някои стоки за часовете по рисуване, които са на шокиращо изгодни цени до края на седмицата в хипермаркетите на веригата. Чак и на нас да ни се дорисува.

Палитра с цели 24 цвята водни бои

Независимо дали вашето дете обича да рисува или не, в училище то задължително ще мине през периода на "водните бои". Всъщност акварелът е една от най-сложните рисувателни техники изобщо, но по неизвестна причина в клас е просто задължителна. Този вид бои са "непослушни", но затова пък могат да се смесват и позволяват забележителна свобода при използване, което ги прави неустоими. 24 ярки цвята на страхотната цена от 8.99 лв са напълно достатъчни за бъдещия художник. Всичко останало зависи от въображението му.

Снимка: Kaufland

Чашка за рисуване с водни бои

Нека си го кажем честно: добрият художник може да използва за разреждане на акварела и най-обикновена пластмасова чашка с вода. Но не и ако ходи на училище. За час по рисуване е много по-добре да се закупи чашка с капак, която след използване може да се прибере в чантата. Предлаганите в Kaufland имат два отвора и съответно две отделения, като едното може да се използва за разреждане на тъмните тонове, а другото - за по-светлите. Двете отделения спестяват донякъде на децата досадното тичане до чешмата за наливане на вода, а капакът предпазва от изцапване с пъстроцветни капки боя раницата, когато прибират обратно нещата си.

Снимка: Kaufland

Скицник с кученце

Много деца обичат да рисуват, но в час често им се налага да използват за лист полетата на тетрадките и учебниците си. За такива случаи няма по-безценен помощник от скицника с бели листове. Той трябва винаги да е под ръка на детето, за да може то да твори на воля. Формат А4 е подходящ за развихряне на въображението, а 100-те листа са просто минимум. Предложението на Kaufland е за качествен скицник, сега на цена само от 2.99 лв. Със сладко кученце на корицата, скицникът не само ще се хареса на детето, но може и да се превърне в негов безценен приятел в скучните часове.

Снимка: Kaufland