12-годишният Християн Митков от Ветово, който изправи на крака журито на "Чехия търси талант" с изпълнението си на песента на Уитни Хюстън "I have nothing", сподели, че ако спечели шоуто би искал да пътува по света заедно с родителите и роднините си.

Семейството на Християн напуска България, когато той е едва 4-годишен в търсене на по-добър живот. Първоначално заминава само баща му Илиян, за да си намери работа, а след това и майка му Капка пристига заедно с детето.

Семейството споделя, че България им липсва, въпреки че имат хубав живот в Чехия. Когато стана ясно, че Християн се е класирал в шоуто, видеото с изпълнението му стана хит във Фейсбук. Един коментарите под публикацията гласеше, че детето е от ромски произход, но благодарение на добрите условия за живот и отдадените учители в Чехия, всяко дете има равен шанс да се развие.

Християн казва през смях, че участието му в шоуто започва на шега, но нещата стават много сериозни.

"Много се притеснявах, не съм свикнал да пея пред много хора и на голяма сцена", разкрива 12-годишното момче.

Избира песен на Уитни Хюстън, защото смята, че е една от невероятните и най-известни певици на 90-те години. Християн казва, че ако спечели наградата от 50 000 евро иска да пътува в различни страни по света заедно с родителите и роднините си.