Началото на новата учебна година винаги е свързано с много трепет и емоции. Децата са нетърпеливи да влязат отново в час - екипирани с нова раница и пълен сет от учебни принадлежности, любопитни за това, което им предстои.

Ако вече сте подготвили всичко необходимо на детето ви за училище, време е да помислите как да му осигурите комфорт и творческа атмосфера вкъщи. В първите години, когато тръгнат на училище, децата имат нужда най-вече от удобни и практични предмети, чрез които да могат да опознават себе си и да изразяват характера си. Няма как да очаквате детето ви да учи с удоволствие уроците си, ако е заобиколено от скучни и непрактични мебели. А децата изграждат креативно и творческо мислене тогава, когато около тях се създадат предпоставки за такова.

Ето защо е важно да обзаведете детската стая с мебели, които да дават на детето ви свободата то само да персонализира стаята си според своите предпочитания.

Най-напред обърнете внимание на мястото, където детето ще прекарва по-голямата част от времето си вкъщи и където има нужда от най-голяма концентрация и свобода - бюрото. Тайната на това детето да обича да пише с удоволствие домашните си, а ученето да не му се струва като скучно занимание, е да има достатъчно комфортно бюро, което да го стимулира и вдъхновява.

Добър вариант, който съчетава практичност, удобство и достъпна цена, е бюрото MICKE на ИКЕА, подходящо и за малки, и за големи, така че всеки да може да твори.

Снимка: Икеа

Модулът за съхранение на бюрото MICKE може да се монтира отляво или отдясно - отново в зависимост от наличното пространство и според предпочитанията на детето. Практичността на бюрото е допълнена и с отвора за кабели в задната част, който държи кабелите и разклонителите скрити, без да се мотаят в краката на детето и без риск то да се спъне в тях.

Много практично допълнение към бюрото е магнитната дъска за писане LUNS, върху която детето може да оставя бележки, списъци със задачи, рисунки и какво ли още не. Благодарение на дъската, бюрото на детето ще бъде винаги подредено, а и така трудно някое домашно ще бъде забравено.

За да се превърне бюрото в малко кътче, създаващо голям потенциал за учене, от значение е и удобният стол, който трябва да държи гръбнака изправен и същевременно да е на подходяща дистанция за очите. Удачен вариант в този случай е столът SPORREN - с вградена възглавничка за кръста, той осигурява допълнителна опора на гърба.

Снимка: Икеа

Не на последно място, ако пространството в детската стая е ограничено, това не означава детето ви да учи в хола, докато вие се чудите как да гледате телевизия без да му пречите. Проблемът с малкото пространство може да се реши лесно с легло-надстройка, каквото е TUFFING. Благодарение на неговата височина, пространството под леглото е достатъчно, за да разположите там бюрото и стола на детето ви, без да го лишавате от комфорта, който му е необходим, за да учи, да се забавлява и да опознава себе си.