Дългоочакваният 15 септември наближава с плашеща бързина, а все още не сте готови с всичко необходимо? Не изпадайте в паника, а направете списък с най-важните неща и ще видите, че не са чак толкова много. Дрехи, обувки, раница, ученически пособия и сте готови.  Advertisement

Вече направихме за вас примерен списък с дрехи за тийнейджър, за дете в детската градина, показахме ви и как да подберете подходящото помагало, и дори ви помогнахме със съвети как да превърнете детската стая в рай, в който детето да пише домашните си с удоволствие. Нека сега да видим какви ученически пособия е важно да има ученикът, преди да удари първият звънец. 

Имам второкласник и кака в прогимназиален етап на обучение, така че вече съм калена в отсяването на важните покупки за началото на учебната година и дори не чакам списък от учителите. И знам още преди първата родителска среща, че ни трябват: 

Несесер Bear за момиче от Market.dir.bg

Купи

Ако не искате да купувате отделно всичко за вашето дете, необходимо за учебната година, може да заложите на несесер като този. Добре е да залагате на вариант за закопчаване с три ципа, за да побира повече неща. В него ще намерите острилка, гума, линия, три графитни молива, 18 флумастера, 18 цветни моливи и училищна програма. С компактни размери е и е подходящ за всяка ученическа раница. 

Несесер Skate за момче от Market.dir.bg 

Купи

Едно предложение и за момчетата. На това именно ще заложа за второкласника, тъй като миналогодишният вече не му харесва. Несесерът е с 32 части и има закопчаване с един цип, което върши работа за по-малките ученици. С компактни размери е и също е подходящ за всяка ученическа раница. Съдържа острилка, гума, линия, три графитни молива, 12 флумастера, 12 цветни моливи, училищна програма и таблица за умножение, която е в учебната програма именно на второкласниците. 

Ученическа раница Zi от Market.dir.bg 

Купи

Ако детето ви е по-голямо и не се налага да носи познатите големи ученически раници, заложете на този сладък и компактен модел, наличен в жълто и синьо. Раницата има две отделения, като едното е подходящо за лаптоп, таблет и други устройства, но спокойно може да се ползва и за тетрадки. Има цип с два водача, което позволява закопчаване и разкопчаване и в двете посоки. Вместимостта ѝ е осем литра, а обемът позволява да се използва както за училище, така и за спорт, пътувания и други. Предният джоб пък е идеален за телефон, ключове и други дребни принадлежности.

Тетрадка с широки редове от Market.dir.bg

Безспорно ще ви трябват и тетрадки, но за тях е най-добре да изчакате препоръките на учителя, за да не се окаже, че разполагате с 10 такива в голям формат, а да са ви нужни 20 малки. Освен в това в първи клас се пише на тесни и широки редове по български език, във втори се минава на широки, а в четвърти пък търсят формат на тетрадките А4. При това вероятно в повечето училища е различно. В моя случай попитах предварително класния ръководител какво ни е необходимо, за да си спестя двойното тичане до книжарницата, след като мога да поръчам още сега всичко от Market.dir.bg.

Детска ученическа престилка с апликация от Market.dir.bg

Купи

Ако знаех за подобни престилки преди няколко години, щях да съм си спестила много съсипани дрехи. Грешка беше и че не купувах washable флумастери (нацапването от които да се изпира лесно), но много красиви дрехи паднаха жертва на плахото боравене на каката с ножичка, флумастери, моделин и др. Затова за второкласника непременно ще набавя един-два броя от тази престилка, избирайки варианта за 5-годишни, който определено ще стане за моето слабичко и нисичко второкласниче.

Темперни бои от Market.dir.bg 

Купи

Каквото и да сте чували, най-добре се рисува с темперни бои - по-плътни цветове, по-голямо количество и съответно много по-красиви рисунки от децата. Опаковката на тези конкретно включва и четка за рисуване, подходяща при работа с такъв тип бои. Произведени са от висококачествени светлоустойчиви пигменти. Те са с гъста консистенция, която осигурява отлично покритие върху нанесената повърхност, но има възможност и за разреждане с вода за създаване на по-светли тонове или воден ефект. 

Блок за рисуване от Market.dir.bg

Купи

В който и клас да е детето, блок за рисуване винаги е необходим. И то не е един. Опитът ми сочи, че това е един най-големите консумативи през годината, затова препоръката ми е да се снабдите с повече (честно казано 10 не знам ще стигнат ли), за да не притичвате до книжарницата през седмица-две. А знаем и че правило е детето да сподели точно преди заспиване вечер "нямам моливи", "нямам блокче" и т.н. 

Моливи Faber Castell от Market.dir.bg

Купи

Нека разгледаме и какво е необходимо да купите, ако не сте избрали несесер, в който да има готов комплект от пособия. Например, ако детето е в по-малките класове, вземете му моливи с повече цветове. Децата не винаги знаят как да ги острят сами, когато се изпишат или счупят от прекомерен натиск. Затова трябва да му е лесно да замени цвета например с по-светъл или тъмен. Вкъщи залагаме на Faber Castell почти всяка година, защото са доста издръжливи. Освен това се отличават се с ярки и наситени цветове. 

Детски рисувателен комплект от Market.dir.bg

Купи

Ако все пак предпочитате да не избирате моливи, боички, флумастери едно по едно, може да приключите казусите с рисуването, взимайки този комплект. Детето може да го остави в шкафчето си в класната стая и да го ползва всеки път, когато му потрябва което и да било от изброените. Комплектът съдържа 12 цветни моливи, 8 цвята акварелни бои, същият брой маслени пастели, 6 цвята флумастери (изпиращи се от повечето тъкани), чернографитен молив Candy НВ и такъв за рисуване Goldfaber - 2B. Има също и гума и метална острилка. Буквално всичко, което би потрябвало на детето в час по рисуване. 

Тиксо с мотиви за декорация от Market.dir.bg

Купи

Не забравяйте и за тиксо и също вземете повече. Много популярно и лесно за употреба, това тиксо е изключително подходящо за декорация при направата на албуми, картички, покани, интересни опаковки за подаръци, персонализиране на различни елементи и много други проекти. Може да се използва и при залепянето на всякакви други неща, внасяйки настроение и цвят. 

Мини маркери от Market.dir.bg

Купи

Признавам, че маркерите далеч не са от първа необходимост, но като опитен родител знам, че детето е склонно да иска нещо, с което да изпъкне пред връстниците си. Тези маркери са подходящи за целта, а могат да свършат и полезна работа през учебната година. Мини маркерите с наситени цветове ще стимулират творчеството на вашето дете, дебелината и кръглата им форма улесняват децата да ги държат. 

Комплект от 4 цвята моделин от Market.dir.bg

Купи

В часовете по Технологии и предприемачество, които родителите познаваме като Труд и техника, Труд и творчество и т.н., учителите поощряват творчеството у децата. По наше време използвахме пластилин, но към днешна дата разполагаме с може би по-удобния и по-малко цапащ вариант - моделин. Има варианти и за момчета, разбира се, това е според необходимостите на вашето дете. По-важното е да знаете, че удобството на моделина е в това, че не съхне и не се разваля толкова бързо, колкото пластилина.

С това може да се каже, че сме изпълнили голяма част от ангажиментите около пазаруването за 15-и септември. Очаквайте още интересни предложения за ученика и през учебната година - съвети, идеи и споделен опит за всичко, което може да ви бъде полезно.  

В сайта на Market.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 150 лв.