Отпочинали или не, броени седмици (да не кажа дни) ни делят от щастливия момент за родители и не толкова за малчуганите, наслаждавали се на спокойния летен режим. Ако и вие сте сменили вибрационната честота с по-спокойна такава през лятото, редно е постепенно да влезете в стреса на "голямото пазаруване" на раници, моливи, шапки, несесери... Advertisement

В случай, че в предишни години това ви е донасяло стрес или пък сте нови в "занаята", ето няколко стъпки, с които да организирате всичко. Важи не само за родители на деца в детската градина, но и за такива на ученици, тъй като има последователност, която ако следвате, стресът от пазаруването може да се сведе до минимум. 

1. Огледайте какво има и какво няма детето преди да се заемете с пазаруване. Най-добре да се отървете от старите неща, за да освободите пространство за новите (стари ботуши, омалели дрехи и т.н.). Бъдете така добри да изхвърляте въпросните неща в местата, определени за това (контейнери за дрехи и обувки), за да не замърсяваме излишно.

2. Направете списък с дрехи и обувки, които трябва да подмените, най-добре за всяко дете (ако имате повече от едно) отделен списък;

3. Направете и отделен списък с пособията, които все още стават за ползване - моливи, триъгълник, пергел и т.н. например не е нужно да се сменят всяка година;

4. Не бързайте обаче с купуването на нови учебни пособия - това може да направите след първата родителска среща, защото на нея със сигурност ще се окаже, че сте изпуснали нещо и така или иначе ще се ходи отново до книжарницата;

5. Разгледайте различните предложения предварително, за да се ориентирате кое откъде ще купите, без да обикаляте безкрайно по магазините. Пести много време. 

Ще направим един примерен пазар с неща, които никога не е излишно да купите предварително за дете в детскоградинска градина. В моя случай "пия от извора", тъй като най-дребният от трите ми деца е именно в тази възраст. И заедно с каката и баткото изкара лятото вкъщи, вместо да го будим рано всяка сутрин, докато останалите почиват.

Затова сега се заемаме с пазаруването така отговорно, както след това ще направим и с учениците. И избираме:   

Памучен спортен панталон Mickey Mouse от Market.dir.bg 

Купи

Памукът е предпочитана материя вкъщи, защото не запарва. А този тип панталони пък са най-удобните възможни за детскоградинска възраст. Може да се комбинира и с памучен суитшърт Mickey Mouse, така че да нямаме дилеми с какво да го комбинираме. Харесва ми картинката с Мики, както и с Патока Доналд, който също е сред любимите ни персонажи. А цветът е супер свеж. 

Маратонки с велкро лепенки от Market.dir.bg

Купи

"Леки и удобни за изключителен комфорт при носене през цялото време. Закопчаване с велкро лепенки, което прави обуването и събуването изключително лесно. Подходящи за ежедневието през пролетните месеци" - това описание на продукта ми подсказва, че са идеални за краткото разстояние от нас до детската градина, а лепенките са предпочитани от учителките и лелите, защото децата се справят най-лесно с тях (вместо с ципове, още по-малко с връзки).

Спортен комплект от две части от Market.dir.bg

Купи

При спорните комплекти у нас положението е "колкото повече, толкова повече". Когато става дума за избираемите дейности, те винаги са свързани със спорт и по-малко с фина моторика, изкуство, езици и т.н. Поощряваме детето за това, защото движението в тази възраст (и не само) е здраве, а за трупане на другите умения ще му дойде времето. Пък и в детската градина без друго ги занимават с всяко от изброените. 

Комплект от тениска и къси панталони от Market.dir.bg

Купи

Комплектите ми спестяват от това да мисля как да комбинирам нещата сутрин (или вечер), когато винаги бързаме почти екстремно много. "Грабвам" и тази тениска от органичен памук, отглеждан без пестициди и синтетични торове, което прави производството му безопасно за околната среда! Но тъй като при нас тениските са голям консуматив, избирам повече от една при всяко пазаруване. В Market.dir.bg, например, тази година намираме за практични поредицата "тениски с акула" (вижте при "подобни продукти"), както и тениските с очила, от които буквално награбихме от всяка по една. В детската градина винаги е топло и почти целогодишно децата са по къси ръкави.  

Детски къси панталони от Market.dir.bg

Купи

Избирам и къси панталони, с които ще открием учебната година и които ще ползваме за по-официалните мероприятия и след това. Закопчават се с цип и копче, което улеснява обличането и събличането, а това е важно условие при избора ни ни дрехи. Специално моят син се научи съвсем скоро как става номерът с копчетата и ще му доставя удоволствието да се справя сам в градината. 

Дънки от Market.dir.bg

Купи

Когато говорим за малко дете и дънки, изборът им трябва да става внимателно, като се съобразява най-вече с това да са удобни. Естествено, най-лесно е да ги изпращаме с анцузи, но винаги има тържества, за които се изисква и нещо "по-така". Ластичният колан в тези дънки е нещото, което спечели предимство пред другите.

Памучна блуза Monsters от Market.dir.bg

Купи

Въпреки че тениските са по-големият консуматив, не може да останем и без блузи. Аз например си избирам и от двата цвята, налични в сайта, защото така и не можах да реша кое синьо е по-сладко. Важно е блузата, която ще носи в градината, да не е твърде дебела, защото с парното през зимата няма нужда от твърде топли дрехи.

Комплект от 2 броя слипове от Market.dir.bg

Купи

Докато малкият носеше памперси, въпросът със слиповете не стоеше на дневен ред. Но тъй като отдавна вече сме минали периода на "има ли пиш" и тъй като пораства не с дни, а с часове, се налага да обновим и чекмеджето с бельо. Взимам смело онлайн, защото няма какво толкова да се сбърка с размера. Важно е за самочувствието на децата да са облечени приятно изцяло, тъй като знаете, че в детската градина те се преобличат в общата стая преди обедния сън. По същата логика взимаме и комплект чорапи.

Дънково яке с качулка и цип от Market.dir.bg

Купи

Много бързо ще се търкулне времето, в което сутрин вече няма да става за излизане без връхна дреха. Пролетно-есенните дрехи, според мен, е разумно да се пазаруват именно през лятото, защото излизат по-изгодно. Това е въпрос на организация, разбира се, но давам пример, че и това красиво и практично яке можем да се обзаведем още сега.  

Детски подаръчен комплект за коса Minnie Mouse от Market.dir.bg

Купи

А ако се питате какво прави този момичешки комплект в момчешката ни селекция, то това е подарък за гаджето. Под гадже разбирайте съседчето, с чиито родители редовно се комбинираме в отвеждането на децата до детска градина. "Връзката" им се изразява в това, че си ходят на рождените дни и редовно заедно на градина. Тъй като още през септември тя става на 4 г., ще я зарадваме с любимото ѝ занимание - да се кипри. Истината е, че в този сайт виждам толкова красоти за момичета, че ми се иска да взема още сто неща, но засега ще се ограничим с този комплект. 

Скоро ще се насочим към необходимото за 15 септември и на баткото, който ще бъде втори клас. И за него ще последвам дадените горе съвети - първо гледам какво има и какво не. Пазарувам дрехите, а останалото - след първата родителска среща. 

В сайта на Market.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули (продукти за здраве и красота, за дома, дрехи, обувки, аксесоари, стоки за деца и домашни любимци, храни и напитки), като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка! Безплатна доставка за поръчки над 150 лв.