Остава по-малко от месец до началото на учебната година. Някои от вас най-вероятно вече са започнали да подготвят децата си за училище или поне да планират кога и какво трябва да набавят за учениците. Като активни и загрижени родители много от нас също се изправят пред предизвикателството "да изпратим децата на училище" всяка година, затова Dir.bg стартира инициативата "Отново в час", която ще има за цел да подготви не само децата, но най-вече техните родители за новата учебна година.

В продължение на следващия един месец ще дадем изчерпателна и полезна информация за всички родители, които искат да осигурят активни, здравословни и полезни преживявания за децата си. Ще подготвим материали и интервюта с учители, психолози, лекари, които да ви насочат какви са най-добрите начини за по-ефективно учене, креативно мислене и природосъобразен начин на живот за учениците.

Мисията ни е да направим всичко възможно да сме полезни със съвети за здравето, храненето и дневния режим на децата в училище, както и за най-новите тенденции в джаджите, музиката, книгите и филмите за деца.

Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photo

Млади и опитни учители ще споделят своите виждания относно образованието на децата. Някои от темите, които ще засегнем, ще бъдат свързани с това на какви занимания да запишете малчуганите, къде и кога е най-добре да учат чужд език, фина моторика за деца от всички възрасти, активен спорт за деца от 7 до 18 години и много други.

Снимка: Shutterstock

Ще ви срещнем и с известни и успешни хора, за да надникнем в техните спомени от училище и да последваме техния добър пример. Изобщо, ще направим всичко възможно, за да влезем всички родители "Отново в час", така че да бъдем максимално полезни за онези, които са най-важни за нас - децата.