Да накараш детето си да закусва редовно е трудна задача, защото здравословното и вкусното не винаги намират пресечна точка върху чувствителното детско небце. А сервирането на полезна закуска вместо пържени филии с течен шоколад в доста редки случаи ще докара щастлива усмивка на кисело сънено дете, изгарящо от желание да отиде на училище и да прави контролна.

Затова следващата рецепта е чудесен вариант за всички родители, които искат да наградят усилията на своите ученици със здравословна, но вкусна и апетитна закуска.

Рецептата е за ванилови вафли, поднесени в компанията на здравословно и пълно с полезни бактерии кисело мляко, овкусено с горски плодове.

Вероятно най-големият плюс е, че тестото може да приготвите още предишната вечер. Така ще си спестите време сутринта и вафлите ще бъдат готови преди да привършите със сутрешното си кафе.

Пълният списък с нужни продукти може да намерите тук, а начинът на приготвяне по-долу. А ако сте от хората, които обичат умните решения, може направо да инсталирате мобилното приложение на Kaufland, където с един клик в рецептата да добавите всички нужни продукти. Така няма да ви се налага да мислите за и за списъка за пазаруване.

Приготвяне:

1. Гофретникът се загрява предварително. Към киселото мляко се прибавят горските плодове и медът.

2. Останалите съставки се смесват в купа и с помощта на миксер се разбиват на гладко тесто.

3. Ако е необходимо, гофретникът се намазнява. От тестото се изпичат ваниловите вафли.