Списъкът с неща за пазаруване преди началото на учебната година отново е тук и чака да бъде изпълнен/довършен. Септември нетърпеливо чука на вратата, за да озвучи с детска глъчка училищните дворове, колкото и това нетърпение да не се споделя от някои родители... като мен. 

С три деца на различна възраст, моят списък конкурира касовите бележки от кварталния магазин, когато съм направила грешката да отскоча с тях "само за хляб". Знаете.... сокчета, чипс, сладолед, бисквити... "за после, след като се навечерям". И тъй като вече добре знам как работи схемата "само", когато говорим за пазаруване, списъкът за училище се изпълнява онлайн, където все още имам власт над бутона "завърши поръчката".

Детски комплект цветни конични флумастери от Market.dir.bg 

Купи

Няма как да минем без нови флумастери не само всяка година, а почти всеки срок. Освен това избирам и пастели и моливи, защото имам чувството, че някакво малко чудовище в раницата ги изяжда постоянно. И за да не изчезват толкова бързо, тази година залагаме на качество.  

Детска ученическа ергономична раница с аксесоари от Market.dir.bg

Купи

Всеки родител знае, че компромис с ученическата раница, особено в първите класове, е недопустим. Костната система на децата все още се развива и срещу тежките учебници няма какво друго да се предприеме, освен да се заложи на ергономична раница. В този случай имаме и аксесоари към нея, които обосновават цената, защото купени поотделно, биха излезли много по-скъпо. 

Детски несесер Sport за момче от Market.dir.bg

Купи

В някои училища имат изисквания към несесера - да с две или три отделения, да се побират химикали, моливи, флумастери, гумички и всякакви ученически пособия. Когато става дума за несесер, най-важно е да е удобно на детето, а не да отговаря толкова на представите на учителката. Но ако трябва да съчетам и двете, този е идеалният вариант. След като заедно с раницата по-горе се сдобивам и с несесер, единият непременно отива за по-малкото дете, тъй като още в детската градина ще му трябва. 

Детски несесер Zipit металик кутия от Market.dir.bg

Купи

Не забравяме и покупките за голямата ученичка - тийнейджърка, за която е важно да слага в раницата само онова, което сама е избрала. При по-големите ученици няма толкова изисквания към несесери и пособия, по-скоро тук изборът е дали е "готино" или не. Аз се опитвам да я убедя да върши и работа, така че, си стискаме ръцете за този несесер. 

Желирани таблетки за деца от Market.dir.bg 

Купи

Нещо, за което трябва да сме подготвени, е неизменната среща с вирусите след цяло лято, в което контактите са били доста по-ограничени, отколкото през учебната година. Затова таблетки за подсилване на имунната система започвам да давам още от началото на септември. Добър вариант е и комбинацията с пробиотик, защото знаем, че здравето започва от стабилната чревна флора. И не е нужно да си лекар, за да го потвърдиш, достатъчни са една-две срещи с различни вируси.  

Детско бюро със столче и етажерка от Market.dir.bg

Купи

Някои ще кажат, това не е в списъка с пазаруване за 15 септември. Но с три деца вкъщи, не всички разполагат със собствено пространство (още по-малко аз). Затова избирам местенце, на което се надявам малкият да се ангажира с рисуване и други тихи дейности, докато първокласникът довършва някои училищни задачи вкъщи. Предвиждаме и онлайн обучение, макар далеч да не го искаме. А това налага и малка реорганизация вкъщи, най-вече в стаята на момчетата. 

Детско бюро - Mickey Mouse от Market.dir.bg

Купи

И като говорим за реорганизация, трябва да осигуря място и на бъдещия първокласник, на което да учи. Надявам се това да става предимно в занималнята, но след близо три години пандемия, знаем, не е изключено да учи и вкъщи. Бюрото е друго нещо, с което компромиси не мога да допусна. Няколко часа на ден в неудобна поза могат да са пагубни за крехката костна система, за зрението и като цяло за кондицията на ученика. За реорганизацията у нас ще се наложи да вземем и ново легло, защото двуетажното, което досега вършеше работа, вече не отива на един бъдещ ученик, както и гардероб. Признавам, че за този пазар ще използваме банковата карта на таткото (след като не участва в избирането, защото е на работа, ще участва плащането. Честно, нали?).

Книга "Малкият Никола. Сензацията" от Market.dir.bg

Купи

Списъците със задължителна литература за лятото така затормозяват някои деца (моите особено!), че понякога просто трябва да им покажем, че "това не е всичко, приятели". Вкъщи имаме традиция да четем вечер преди лягане. И не, това не е глезене, а разширяване на кръгозора. С радост научих, че в Market.dir.bg мога да намеря съвременни поредици като тази за "Малкият Никола" или за "Моята своенравна вещица", с които вечер да приведа двете по-малки момчета в спокойно състояние, докато се наслаждат на веселите истории, разказани на съвременен език.  

Детски черен клин за момиче от Market.dir.bg

Купи

Ежедневният клин е нещо, без което не оставяме гардероба на каката. Удобен е както за през деня, така и за часовете по физическо. Цветът позволява и много комбинации с различни тениски и маратонки.

Детска памучна тениска от Market.dir.bg

Купи

И с тази тениска имаме много варианти за комбинации. Освен клин, може да добавим и друг вид тениска, за да се редуват. Всяка майка знае, че спести ли си от броя тениски или клинове, вкъщи настава голямото пране и сушене на дрехи. Затова, както казва Мечо Пух, колкото повече, толкова повече. 

Детска риза от деним с два джоба от Market.dir.bg

Купи

Трябва да помислим и за облеклото на първокласника. Тази риза е от типа "сърцеразбивачка". Нали знаете, когато спретнеш момчето с хубава риза, дънки и яка прическа, той се усеща като магнит за малките дами, а доброто самочувствие в първи клас е важно за това как ще се позиционира сред съучениците.

С това сме изпълнили немалък списък от покупките дотук, но предстоят още. Преди това ви разказах и какво сме избрали до момента. Точка на списъка за пазаруване за училище не се поставя лесно, а през годината се появяват и нови неща, които се налага да се набавят. В сайта Мarket.dir.bg ще откриете голямо разнообразие от артикули, като при регистрация и първа покупка над 50 лв. получавате 15 лв. отстъпка!