Троянският клуб за дебати при СУ "Свети Климент Охридски" организира първото по рода си високопланинско състезание по дебати от 6 до 9 септември.

Участието в събитието става с предварително записване, но всеки който иска да бъде част от обществото на дебатьорите, може да сложи палатката и спалния чувал в раницата и да заповяда на интелектуално развлечение, уточни Стефани Лалева пред "24 часа".

Целта на състезанието е да се издигне дебатирането "на по-високо равнище", събирайки млади, умни и интелигентни членове на обществото на едно красиво място - хижа Амбарица в национален парк Централен Балкан.

До хижата се стига след 3-часов преход - асфалтов път няма. Всичко нужно за ежедневието там се изнася на гърба на коня Борко. Тази година под мотото "Да пенсионираме Борко" се събират средства за възстановяване на товарната въжена линия. След като това стане вярното и умно, но вече старичко, четириного ще се отдаде на заслужен отдих. Според Лалева младите и енергични дебатьори от троянския клуб искат чрез популяризиране на състезанието да огласят името на хижата и каузата им.