Йордан Йовчев, Стефания Колева, Дара Екимова и топ-стилистът Добромир Киряков се включват в инициатива срещу COVID-19 - част от кампанията на Сдружение "Оренда" - "Борба за глътка въздух и човечност".

Това е призивът на сдружение "Оренда" - неправителствена организация, чиято цел е подкрепа и развитие на децата в България и се реализира в различни направления - даряване на апаратура за детски отделения в болници в София и страната, подкрепа на деца от социално слаби семейства, ин-витро процедури, спортни и културни инициативи.

Решението за закупуване на респираторен апарат, който ще бъде дарен на Столична община в полза на Втора МБАЛ, София е взето от членовете на Сдружението, след обявяването на извънредно положение в страната и след проучване на недостига на респираторни апарати в болниците.

"Борбата срещу коронавируса изисква крайни мерки. Битката за всеки един човешки живот също. Всичко е в нашите ръце - да покажем, че COVID-19 не може да сломи българския дух. Моментът да докажем, че сме достойни и съпричастни българи е сега. Нека подкрепим България в усилията за справяне с епидемията." - заявяват от Сдружението, събрало над 25 хиляди лева за закупуване на респираторния апарат.

За окончателното му изплащане не достигат 17 000 лева, което провокира членовете на Сдружение "Оренда" да стартират мащабна благотворителна акция. В нея участие с емоционални послания взимат както деца, така и популярни личности като Йордан Йовчев, Стефания Колева, Дара Екимова и стилистът Добромир Киряков.

Всички те се обръщат към сънародниците си, призовавайки ги в дни, в които не можеш да подадеш ръка, да дариш надежда, обръщайки се към своите родители, братя, сестри и съседи, убедени, че всички можем заедно да се справим и с най-тежката криза.

Средствата за закупуване на респираторния апарат ще бъдат набирани на Сдружение "Оренда" IBAN:

BG88STSA93000023199354 STSABGSF, Банка ДСК.

Събраните средства ще бъдат изразходвани по предназначение и отчитани публично.