В навечерието на Св.Валентин българските мъже ще имат възможността да бъдат повече от романтични и да  предложат брак на дамите си под звуците на продадените в милиони копия вечни песни за любовта „GLORIA”, „TI AMO” и „TU”. Организатор на събитието е „Жокер Медиа”. Билети за концерта могат да се намерят на касите на НДК и на www.eventim.bg, на цени от 30 до 100 лв.

В София Тоци ще се срещне с вечно усмихнатия си сънародник Лео, който му е подготвил много кулинарни изненади в ресторанта си. По време на престоя си звездата на италианската музика ще посети и ресторант Gioia в центъра на столицата, където го очаква дегустация на специална селекция български и вносни вина.

Умберто Тоци е роден в  Торино през 1942 г. Може да се похвали с 24 златни и платинени албума в дискографията си и повече от 200 песни, написани за италиански и световни звезди. Музикалната критика го нарича ”италианския феномен”, публиката го обожава, а певци от Италия, Франция и Германия започват да го търсят за съвместни проекти. Върхът постига с песента „TI AMO”, която и до днес е негова емблема, а легендарната Далида е сред първите, които му предлага да направи кавър на френски език на песента. През 2001г. Тоци изпява „TI AMO” с Моника Белучи, като саундтрак на филма „Астерикс и Обеликс“. Следват „TU” – абсолютен хит зад Океана, и платинената „GLORIA” втората най-продавана италианска песен за всички времена. Умберто Тоци е и мнокократен участник и победител в най-престижния музикален фестивал в Италия – „Сан Ремо”.

Въпреки безспорните си постижения, Тоци е повече от скромен. „Успехите не ме впечатляват, може би и заради факта, че все си мисля, че можело е да стане и по-добре! Обичам да чувствам „пулса” на публиката, друго е на концерт усещането как пулсират хиляди сърца заедно! Всъщност това е магията на музиката и затова нашата професия е уникална!”, споделя Умберто Тоци седмици преди концерта си в зала 1 на НДК специално за своите фенове и почитателите на италианската музика в България.

Снимки на Умберто Тоци >>