Александър Авджиев почина тази сутрин. В последния месец той се бореше с рака на белите дробове, но светкавичното развитие на болестта не позволи той да замине в чужбина за лечение.

Тази вечер в 22.00 ч. БНТ 2 и БНТ Свят ще излъчат рубриката "Най-доброто от Добро утро". Националната телевизия подготвя и документален разказ за Сашо Авджиев.

Eдно от най-успешните предавания на БНТ - "Добро утро", чийто автор беше Авджиев, се излъчваше всяка събота сутрин от 1988 до 2002 година. След това той стана отговорен редактор и един от водещите на сутрешния блок на БНТ "Денят започва".

Министърът на културата Вежди Рашидов изпрати съболезнователно писмо до семейството на Александър Авджиев. "Той е една от най-ерудираните и активни личности в българския културен живот, трудолюбив, открит, емоционален, прекрасен и достоен човек. Българската журналистика губи в лицето на Александър Авджиев невероятен професионалист, но съм сигурен, че в сърцето на зрителя ще продължава да живее неговият приятел от екрана, защото няма забрава за човека, живял истински пълноценно", пише в писмото си Рашидов.