Пореден телевизионен трансфер чака професор Вучков, след като стана ясно, че напуска „Канал 3”, където всеки вторник в праймтайм (20:00 - 22:30 ч.) водеше авторското си предаване "Времена и нрави".
 
„Няма драма. Не са ме изгонили, не сме се карали със Сашо Диков. Тръгнах си по свое желание, защото получих оферта за работа в две други телевизии при доста по-добри условия”, лаконичен бе водещият на „Времена и нрави” пред „Монитор”.

Диков от своя страна анонсира раздялата с пряко включване  в едно от предаванията на медията. От него стана ясно, че са се опитали да задържат моралния наблюдател с аргумента за техническа и визуална еволюция в програмата. След като той не склонил, си стиснали ръцете и го закарали до дома му със служебен автомобил, както винаги.
 
„Имам една седмица да помисля накъде ще се ориентирам. Мога да ви кажа, че в едната медия имам възможност да бъда коментатор в повече предавания, но със сигурност няма да се подложа на ежедневен ефир. Никога не съм го правил. Както и досега, ще водя веднъж седмично по три часа”, сподели неувяхващият ерген.
 
Преди две седмици той откри пилотното издание на „Винаги в неделя” по TV7, като направи дисекция на качествата на политическия ни елит. Тогава шефът на „Новини и актуални предавания” Николай Бареков не скри амбицията си да го привлече с постоянна рубрика в проекта.