Първият спектакъл на гостуващия у нас Национален балет на Испания се превърна в изключително преживяване за препълнената зала 1 на НДК. Уникалните фламенко танцьори бяха горещо и дълго аплодирани от публиката, а бисовото им изпълнение беше наистина феноменелен отзив на бързо спечелената  огромна  любов.  От първия такт публиката в зала 1 на НДК затаи дъха си и се предаде пред силата на танца и 40-те виртуозни изпълнители, които омагьосваха от сцената.

Уникалните танцьори на балета загряха подиума на сцената, а ударите от кастанетите им се сливаше с туптенето на сърцата на зрителите. Кулминационното изпълнение от второто представление -  „Легендата”, в което две фламенко танцьорки се надиграват, накара всички дълго да аплодират, станали на крака.

Грандиозно, изключително,  феноменално – това са определенията, с които зрителите изпратиха танцьорите от балета. Най-грандиозната танцова формация на Испания разпали с огнените си танци страстта в зрителите под  акомпанимента на жива  музика от талантливи певци и китаристи.  Преживяването беше  повече от "испанско".

Днес  е вторият спектакъл на Националния балет на Испания в зала 1 на НДК от 19.30 часа. Билети за него все още има в магазините от мрежата на Ивентим -  Германос, Пикадили, Мултирама, Usit Colors, Офис 1 Суперстор и в билетния център на НДК.

Вижте снимки >>