За 65-та година на фестивала ще дойдат най-известни лица от киното. На червения килим във Франция вече се изсипаха Ева Лонгория, Брус Уилис, Едуард Нортън, Беренис Бежо и Бил Мъри.

"Благодаря на тази страна, която винаги запазва за киното важна роля в обществото", каза председателят на журито Нанни Морети при откриването на кинофорума. Членовете на журито - актьорите Даян Крюгер, Еманюел Дево, Юън Макгрегър и модният дизайнер Жан-Пол Готие ще трябва да избират измежду 22 филма в конкурсната програма.

Събитието страртира с филма "Кралството на пълнолунието" на Уес Андерсън. Той е за истинската любов и за това как тя не ни достига, призна Брус Уилис, който играе в лентата шериф на малко градче, където няма нито една кола, освен полицейската.

"Това е история за любовта – за страстта между младите хора и за любовта между хората, които много са преживели и чувствата им постепенно изчезват. История за това, че всеки се нуждае от любов, даже полицаят", сподели актьорът.

За британската актриса Тилда Суинтън "Кралството на пълнолунието" е история за "възрастни, които вече са се разочаровали, и за децата, които са изпълнени със сили".

Вижте снимки >>