"Аз още си мисля, че сънувам, че не казаха България! С целия екип се подготвяхме толкова много, аз дадох всичко от себе си и изпях песента с много любов. Мъчно ми е за България. Не успях да я представя на финал" - каза Софи Маринова в интервю за БНТ веднага след полуфинала. Изборът си на тоалет тя обоснова с това, че артистът трябва да е различен всеки път, за да привлича вниманието и да е интересен. Софи бе категорична, че догодина пак ще се яви на българската Евровизия, защото тръпката за нея е много голяма.

Един от създателите на песента "Любов без граници"  Крум Георгиев бе категоричен, че макар и нашата песен да не се е класирала, ние сме имали най-добрата певица.

Пътят на Софи до Баку в снимки >>

10-те държави, които се класираха тази вечер за участие във финала са Литва, Босна и Херцеговина, Сърбия, Украйна, Швеция, Македония, Норвегия, Естония, Малта, Турция. Те ще се изявят на сцената заедно с финалистите, класирани от първия полуфинал Румъния, Молдова, Исландия, Унгария, Дания, Албания, Кипър, Гърция, Русия, Ирландия. 6 страни пък получават директно право на участие - Италия, Франция, Испания, Англия, Германия и Азербайджан.

Вижте снимки от втория полуфинал >>