Столичната галерия „VIP“ изложи общо 24 произведения на талантливите млади творци Гергана Траянова и Десислава Минчева. Двете момичета са откритие на собственика на галерията Светослав Кантарджиев, който сподели, че един от основните приоритети на галерията е откриването и стимулирането на млади таланти от Националната художествена академия. По негови думи от там излизат изключително талантливи творци, които обаче не успяват да намерят реализация в областта на изкуствата и са икономически принудени те да им останат просто хоби.

И двете момичета са възпитанички на Художественаа гимназия,  както и на Националната художествена галерия. Десислава има интереси в областта на иконописа, стенописа, декоративната живопис и витража. Много от произведенията й са на религиозна тематика, споделя, че се вдъхновява много от ренесансовия период. 

Гергана Траянова се развива в областта на живописа, изучавала е Мода в НХА, като това е и една от насоките, в които се развива професионално. Споделя, че обича да експериментира и да използа разнообразни техники, често измислени от самата нея. Обича да използва екологични материали в произведенията си, твори на най-различни тематики, сред разработите й има пейзажи, колажи и смесена техника. Взима участие на конкурси за дизайнери и вече работи за някои от водещите фирми в областта на модния дизайн, като в разработките й има и много текстилни проекти.