Репетицията мина без големи промени спрямо първата проява на Елица и Стоян на сцената в "Малмьо Арена". Цялото шоу и заснемане вече е фиксирано почти напълно върху Елица и Стоян. Представянето вероятно може да претърпи малки промени като сценични ефекти и заснемане до генералната репетиция в четвъртък преди шоуто, когато вече всичко трябва да бъде изчистено до последния детайл.

Освен репетиции, българското дуо имаше и доста други ангажименти в рамките на престоя си в Малмьо. Снощи Елица Тодорова и Стоян Янкулов участваха в специално токшоу, организирано от международния фенклуб на конкурса. Подобна инициатива се провежда за първи път и има за цел да популяризира не само конкретната песен, с която държавите участват в събитието, но и самите изпълнители. Поканата за това "токшоу" не получава всеки изпълнител, тъй като феновете сами решават с кого искат да се видят отблизо и затова срещата става на тяхна територия. Това е обявеното за Евро фен кафе, намиращо се в едно от най-известните арт пространства на Малмьо – "Мориска павилиън".

Водещ на токшоуто беше колоритният и популярен в Швеция телевизионен продуцент Рик Джейкъпс, който успява да създаде за присъстващите атмосферата на едно наистина забавно телевизионно предаване. Няма светлинни надписи, приканващи към смях и аплодисменти, но публиката спонтанно изригва в емоционални реакции, които водещият коментира с пиперливото си чувство за хумор. В рамките на проявата Студнжи направи открит урок по импровизация, а Венци Чанов, по известен като "Венци Венц", се прояви като бийтбоксър.

Изненада за нашите изпълнители беше признанието на Рик, че има българска музика, която го кара да настръхва и непрекъснато слуша с удоволствие. Водещият пусна на видеостена запис от гостуването на хор "Мистерията на българските гласове" в шоуто на Джей Лено. "Ние изпитваме дълбок респект към българския фолклор и това е кодирано в музиката ни", отговори Стоян на това признание. Той и Елица впечатлиха събралите се с импровизирания си дръм сешън, който съвсем естествено завърши с "Вода" – песен, която според феновете винаги ще се помни на Евровизия.