Критиката почти единодушно осъжда филма "Джобс" като "посредствен и безинтересен" и предлагащ "само бегъл намек за сложността на амбициите и емоциите на Стив Джобс".

Лентата, режисирана от Джошуа Майкъл Стърн, проследява възхода на Джобс от отпаднал от колежа студент до един от най-почитаните и креативни предприемачи на 20-и век. Критиците обаче не крият неудовлетворението си от филма, определяйки го като "мъчителен и безинтересен" (сп. "Слант), "незадълбочен" ("Сан Хосе мъркюри нюз"), "вял" ("Варайъти").

Превъплъщението на Аштън Къчър в образа на Стив Джобс също отнася тежки критики. Според Себастиан Догарт от в. "Дейли телеграф" играта на Къчър демонстрира "нищетата на уменията му като сериозен актьор".

Стив Джобс почина през 2011 г., след като загуби битката с рака на панкреаса. Съдейки по думите на критиците, ако съоснователят на "Епъл" беше жив, той нямаше да възприеме добре начина, по който е пресъздаден животът му.

Курт Осенлунд от сп. "Слант" осъжда филма като "облекчаване върху гроба на човека, чиято история пресъздава". Джъстин Чанг от "Варайъти" е на мнение, че Стив Джобс би "презрял" лентата. Сред критиците, възприели биографичния филм "Джобс" по-радушно, е Джъстин Лоу от "Холивуд рипортър". Лоу пише, че лентата "демонстрира почит към иновациите на една технологична икона, като същевременно успява да прикове вниманието на зрителя".