Капацитетът от 11 000 места на „Арена Армеец” бе разпродаден още в средата на март, а ескалиращият интерес към събитието накарал маестрото да се съгласи на прецедент и да пее под открито небе.

Графикът му е запълнен за пет години напред и единствената свободна дата до края на 2014 г. е 31 август, съобщиха организаторите от Symphonics Concerts.

„Това няма да е просто шоу, а хепънинг. По мащаб продукцията конкурира тази на Metallica, а оборудването за сцената тежи над 150 тона и се придвижва с 20 камиона. С Бочели на сцената ще са още 160 души. Смяната на локацията е свързана и с високите изисквания на маестрото за звук, той е перфекционист”, сподели на пресконференция вчера г-н Бела Примо, промоутър на Бочели за Европа.

„Цените за шоуто са крайно консервативни. По принцип турнетата на артист от такъв калибър се продават на едни цени в цяла Европа, но маестрото направи изключение за България, за да се срещне с максимален брой почитатели”, казаха от Symphonics Concerts.

Заради смяната на датата под въпрос е дуетът с Лили Иванова, който бе анонсиран като една от изненадите за вечерта, допълват от "Монитор". Сигурно обаче е участието на сопраното Светла Василева, която придружи Бочели на турнето в подкрепа на "Passione" в САЩ и Канада миналата есен.