Неуморната актриса посрещна с усмивка бурните аплодисменти на колегите си и многобройната публика. Примата на Сатирата навърши 93 години и зарадва публиката с участието си в спектакъла "Скакалци". На сцената с нея се изявиха актьорите Любомир Нейков и Христо Гърбов. Актрисата, която по-рано същия ден бе заявила в интервю, че не се чувства остаряла, сияеше, стиснала здраво ръцете им в края на представлението.

Вижте снимки >>





Преди представлението Стоянка Мутафова коментира, че никога не е смятала, че ще "стигне тези години". "Не ги усетих и още не се чувствам стара. Казват старост, аз я усещам, разбира се, някои работи се обаждат, но и при младите е същото. Кой ли не го боли глава, кой ли не го болят краката, кой ли не се оплаква от нещо… Не мога да се оплача, досега съм жива и здрава", каза искрено Стоянка Мутафова в интервю за БГНЕС.

Тя обясни, че се радва на всяка роля, защото обича театъра, сцената и работата си. "Макар че аз работя мъчително, като работя така изпадам в едни особени състояния, отчайващи ме. Често си казвам - Боже, аз съм си сбъркала професията, за какво съм станала актриса, не съм никаква актриса. Докато изградя една роля минавам през хиляди състояния на отчаяние, на нехаресваща себе си, на отричаща себе си. Но съм забелязала, че колкото по-мъчително работя, толкова нещата стават по-добре. Ако тръгне много гладко, имам чувството, че няма да е толкова интересно", каза актрисата.

Тя заяви, че е имало и моменти, когато сцената е надделявала над личния и живот, но добави, че при всеки човек е така. "Сцената не може да надделее само в едно отношение - спрямо дъщеря ми. Никога сцената не може да бъде по-горе, отколкото е дъщеря ми. Това е човекът, който е над всичко за мен", каза Мутафова за дъщеря си Муки.