В дните от 12 до 14 февруари, от 10 до 20 часа, в артистичното събитие ще намерят място ръчно изработени бижута, накити и други подаръци. Пет български издателства ще предствят най-добрите си любовни романи и стихосбирки. Ще има много музика, балет и вино.
 
Във винения кът на “ДиВино-Касавино” посетителите ще имат възможност да дегустират напитката.
 
Любителите на книгите пък могат да се спрат на щанда на издателство “Алтера”, където ще са романитe „Влюбванията“ на Хавиер Мариас (удостоен с Националната награда за проза на Испания) и „Ще бягаш ли с мен“ на Давид Гросман (един от най-четените съвременни израелски автори).

В чест на празника на любовта, издателство “Шамбала” предлага класически любовни романи, любими на поколения читатели – колекцията “Джейн Остин” и колекцията “Сестрите Бронте”.

От “Колибри” пък ще представят най-новите си тематични заглавия - "Любов" на Исабел Алиенде, "Любов единствена" на Лоранс Плазне и "Любов, огромна като катедрала" на Катрин Панкол.

Издателство “Парадокс” предлага много заглавия, свързани с любовта, сред които „Красивите неудачници“,„Мъжът рапан“, „Светлина, моя любов“ и др. “Сиела” пък акцентира на “Миг преди винаги” на Джесика Редмерски.
 
На 13 и 14 февруари своето любовно послание ще поднeсат и учениците от НМУ “Любомир Пипков” с изпълнения на струнен квартет и духови квинтети. Студенти от НБУ ще представят откъси от балетния спектакъл "Три пъти бяло", с хореограф Анна Пампулова. НУТИ пък ще се включи с балетни танцови миниатюри „Писма на детската обич”.
 
“Черешката на тортата” в любовния фест безспорно ще бъде участието на Камерен ансамбъл Quarto Quartet на 14 февруари от  14:30 ч. с изпълнение на танго и валсове.