“Страх” е една от най-провокативните, зрелищни и ефектни куклени постановки за възрастни, дело на режисьорката Веселка Кунчева, която стъпва на голямата сцена в Младежкия театър на 26-и март в 19 часа.

С цели четири номинации за “Икар” спектакълът, който е част от афиша на Старозагорския кукления театър ще гостува за втори път в София, след успешния си дебют в същата зала през декември миналата година. Тогава “Страх” се игра пред препълнен салон и получи отличните отзиви на публиката, далеч преди да дойдат номинациите за “Икар”.

На 26-и март “Страх” ще изправи отново драгия зрител пред собствените му страхове. Сцена, пълна с люлки, игра със светлината, дим и метафорични образи от съзнанието на човека ще “разлюлеят” зрителя.

„В "Страх” гледаме историята на един човек, който е принуден да се върне назад в миналото си и да анализира изживяното. Това е спектакъл за страховете в нас. За това как можем, но всъщност не можем да се справим с тях. За това, което се опитваме да преодолеем, но не преодоляваме. За това, което можем да бъдем, но не успяваме. За това, което искаме да бъдем, но не сме…", казва режисьорът и автор на постановката Веселка Кунчева.

В главната роля ще видим актьора Георги Спасов, а в неповторимата атмосфера и усещане на спектакъла ще ни потопят още девет души от трупата на Старозагорския Куклен Театър. Сценографията е дело на Мариета Голомехова, а музиката - на Христо Намлиев.

Веселка Кунчева вече повече от десет години не спира да експериментира и се утвърждава, като една от малкото куклени режисьорки, които умело, смело и успeшно налагат в театралната ни реалност различния и необятен куклен театър за възрастни. Нейните постановки впечатляват зрителя и заслужено печелят признания и награди. През годините, тя работи изключително със  сценографката Мариета Голомехова, оформяйки успешен творчески тандем. Още с първата си обща работа двете дами печелят “Икар” за постановката “Малкият Цахес (2001), а досега статуетките им за Куклено изкуство са общо три – в това число за „По ръба на небето” (2012) и “Вграждане” (2013). Само тази година техните спектакли имат шест номинации за “Икар”: “Страх” е с четири, а “МОМО” е с две.

Билетите за “Страх” на 26-и март в Младежкия театър могат да бъдат закупени от касата на театъра (бул. „Дондуков“ № 8-10).