Тя разказа в американско тв шоу за страха, който изпитвала от Антъни Хопкинс, докато снимат "Мълчанието на агнетата", пише БГНЕС.

"Никога не разговарях с него, защото беше много страшен. Първият ден преговорихме репликите и накрая не исках никога повече да му казвам нещо. Бях вцепенена", разкри Фостър.

Вижте снимки на Джоди >>


Цялостното присъствие на Хопкинс, който в култовия филм играе серийния убиец Ханибал Лектър, изглежда е било страховито и извън снимките.

"Избягвах го, но последния ден той дойде при мен и му казах със сълзи на очи колко ме плаши. "И аз бях изплашен от теб", каза Хопкинс", обясни още Фостър.

В "Шофьор на такси" тя е на 14 и играе проститутка. Режисьорът на филма Мартин Скорсезе изпитвал огромно неудобство да й дава насоки за сцените.

"Скорсезе казваше неща като "разкопчей му ципа" и започваше да се смее и не знаеше какво да прави. Оставяше Робърт де Ниро да ми обяснява. А тогава той беше дори по-мълчалив и странен", разказа Джоди.

През април беше отбелязана 40-годишнината на класиката "Шофьор на такси" на фестивала "Трайбека" в Ню Йорк.

В началото на май 53-годишната актриса получи звезда на холивудската Алея на славата в Лос Анджелис. Тя е приз за режисьорската й работа. Най-новият филм на Фостър като режисьор е трилърът "Пулсът на парите" с участието на Джордж Клуни и Джулия Робъртс.