Феновете на сериала се опасяваха, че той може да не бъде продължен, защото създателите му се оплакаха, че не могат да се договорят с актьорите за продължението на договорите им.

Според изданието "Дедлайн" обаче този проблем вече е преодолян. Джим Парсънс, Джони Галеки, Кейли Куоко, Саймън Хелбърг и Кунал Наяр, чиито договори изтичат през март 2017 г., са се съгласили да работят при досегашните условия.

Миналия септември сериалът триумфира категорично в класацията на най-високоплатените тв актьори, заемайки първите 4 позиции. Джим Парсънс (Шелдън) оглави списъка на „Форбс“ с годишна печалба от 25,5 млн. долара. На второ място е Джони Галеки (Ленърд) с 24 млн. долара. Следват го Саймън Хелбърг (Хауърд) и Кунал Наяр (Радж) съответно с 22,5 млн. долара и 22 млн. долара. Кейли Куоко (Пени) пък е на второ място сред най-високоплатените актриси с печалба от 24,5 млн годишно.

Новите им договори ще бъдат подписани за две години. Преговорите по работата върху 11-ия сезон на "Теория за Големия взрив" също скоро ще бъдат завършени. Последният от заснетите епизоди на 10-ия сезон на "Теория за Големия взрив" беше излъчен по телевизия Си Би Ес през януари. Сериалът за клика от млади физици се излъчва от 2007 г.