Към магията на първата любов и детството през 80-те години на миналия век ни връща новият български филм "Дъвка за балончета", който излиза по кината на 8 декември и се разпространява от "Лента".

Вижте снимки >>

Вчера се състоя предпремиерна прожекция на филма, на която присъства част от екипа, реализирал продукцията. В главните роли са Теодора Духовникова и Иван Юруков, а продукцията припомня най-доброто от романтичния жанр, останал на заден план в българското кино през последните десетилетия.

Освен любовна история, лентата разказва за децата на 80-те години, които пораснаха с колекциите картинки от дъвки и стрелбата с фунийки. Действието се развива паралелно между 1988 година и настоящето, и проследява съдбата на четири хлапета.

В продукцията ще видим още популярни лица - Малин Кръстев, Валентин Ганев, Жорета Николова, Цветан Даскалов, Димитър Живков, Искра Донова и Борис Георгиев.

Режисьор е Станислав Тодоров – Роги. Зад камерата е Владимир Михайлов – оператор на "Пансион за кучета", "Лора от сутрин до вечер" и "Четвъртата власт".