Снощи, малко преди стрелките на часовника да се слеят в една, известявайки настъпването на полунощ, България официално избра своята нова кралица на красотата. Разбира се, както традицията повелява, за нейната престижна корона се проведе оспорвана битка, в която се включиха общо шестнайсет момичета между 18 и 25 години, пристигнали в столичната зала "Rainbow Plaza" от всички краища на страната, готови да премерят сили за нея. И макар всяка от претендентките да даде най-доброто от себе си, за да покаже, че е напълно достойна за титлата, още от самото начало всички знаеха, че само една от тях ще я заслужи, както гласи и регламентът на конкурса, организиран от Ирина Папазова.

И така журито, натоварено с нелеката задача да определи най-привлекателната представителка на нежния пол у нас, намери своята победителка в лицето на 19-годишната Александра Кръстева, представяща град София, която се оказа въплъщение на техните безкомпромисно високи критерии, които очевидно с времето стават все повече.

Така например към обичайните изисквания за очарование и интелект, които участничките задължително трябва да притежават, за да намерят място в надпреварата, сега бяха добавени нови условия, усложняващи допълнително пътя им към мечтаната титла, чиято носителка, както стана ясно, е необходимо не само да владее свободно английски език, но също така да служи за пример на младите момичета.

Вижте снимки >>

Съревнованието за първото място се проведе в три кръга, като между тях на сцената се качваха гост-изпълнители, грижещи се за доброто настроение на присъстващите. Добре познатите песни, които Янка Рупкина, Цвети Радойчева и Владислав Славов изпяха, успяха да уталожат поне за кратко нарастващото всеобщо нетърпение, подплатено с любопитството коя ще бъде дамата, която в края на вечерта ще сложи през рамо заветната лента.

Снимка: bulFoto

В първия етап на състезанието кандидатките за нея дефилираха в елегантни и стилни тоалети от последната колекция на "DiKa", докато във втория се появиха под светлините на прожекторите в бански костюми, а на финала носеха официални и бляскави рокли от линията "Eternity", дело на дизайнера Стоян Радичев. След третия тур шест от момичетата се простиха с копнежите си за победа, отпадайки от конкурса, а останалите десет трябваше да отговарят на въпроси, които да ги приближат към съкровената тиара, очакваща новата си притежателка.

Темите, които засегнаха, бяха различни, но значими - от опазването на околната среда до войната в Украйна, като от време на време водещите се опитваха да разведрят обстановката, променяйки посоката на разговор.

Снимка: bulFoto

И така след своеобразните интервюта дойде мигът на истината, в който прозвуча името на новата "Мис България", спечелила преди това титлата "Мис София". За нейна първа подгласничка избраха "Мис Шумен" - Никол Иванова, която е на 18 години, втора подгласничка стана 20-годишната "Мис Пловдив" - София Папукчиева, а като трета подгласничка се класира - "Мис Бургас" - Йоана Стефанова на 20 години.

Снимка: bulFoto