Четиримата членове на легендарната шведска поп група АББА се събрали, за да запишат две нови песни 35 години след излизането на последния й албум.

"Ние, четиримата си казахме, че след 35 години ще е забавно да обединим силите си и да влезем в звукозаписно студио", се казва в изявление на групата, цитирано от БТА.

От албумите на АББА са продадени 400 милиона копия. Едната от новите песни е озаглавена "I Still Have Faith in You" и ще бъде изпълнена от техни цифрови изображения в рамките на телевизионно шоу през декември, продуцирано от Би Би Си и Ей Би Си.

"Песента е нова, това ни носи радост", допълниха музикантите. Названието на другата песен не се разкрива.

Агнета, Ани-Фрид, Бьорн и Бени се разделиха през 1982 г., след като в разстояние на едно десетилетие бяха много популярни в целия свят с хитовете си "Waterloo", "Dancing Queen", "Mamma Mia", "Super Trouper". Групата за последен път се представи пред публика през 1986 г., макар официално да не се е разпаднала. Четиримата й членове обаче увериха, че повече няма да пеят заедно.

"Решението за вълнуващ проект, свързан с турне, в което участват наши цифрови изображения, взе неочакван обрат", се допълва в изявлението на музикантите.

"За нас влизането отново заедно в звукозаписно студио бе радостно събитие. Като че ли времето бе спряло и се връщахме от кратка ваканция."