Вторият част от епизода на "Гозбата на България", посветен на кулинарните традиции в Елин Пелин, показа големите гостоприемни сърца на шопите, които отвориха домовете си и предоставиха нужните продукти за рецептата свинско джоланче с туршия.

Лиана - единствената дама в тази кулинарна битка, безстрашно обикаляше улиците на Елин Пелин с ястреба Педро на рамо, придружена от стопанина на птицата и нейн водач из града Петър и колегата ѝ Милен. Полузамръзнали, но с продукти в ръце, те се върнаха на топличко, в къщата на кмета Ивайло Симеонов, за да сготвят техният вариант на шопския специалитет домашно джоланче с туршия.

Снимка: "Гозбата на България"

Дали проявата на въобръжение в техния вариант на ястието ще им помогне или ще доведе до загуба ще разберете, ако гледате целия епизод на "Гозбата на България" ТУК >>

Повече за предаването може да научите на официалния му сайт.

Снимка: "Гозбата на България"