Кой сготви по-добре джолан с туршия в Елин Пелин, вижте в "Гозбата на България"
Кулинарните аматьори на свежото готварско риалити се сблъскаха челно с тежката артилерия опитни шопи, в лицето на домакините им Димитър Пиперков и Ивайло Симеонов
Вторият част от епизода на "Гозбата на България", посветен на кулинарните традиции в Елин Пелин, показа големите гостоприемни сърца на шопите, които отвориха домовете си и предоставиха нужните продукти за рецептата свинско джоланче с туршия.
Лиана - единствената дама в тази кулинарна битка, безстрашно обикаляше улиците на Елин Пелин с ястреба Педро на рамо, придружена от стопанина на птицата и нейн водач из града Петър и колегата ѝ Милен. Полузамръзнали, но с продукти в ръце, те се върнаха на топличко, в къщата на кмета Ивайло Симеонов, за да сготвят техният вариант на шопския специалитет домашно джоланче с туршия.
Дали проявата на въобръжение в техния вариант на ястието ще им помогне или ще доведе до загуба ще разберете, ако гледате целия епизод на "Гозбата на България" ТУК >>
Повече за предаването може да научите на официалния му сайт.