Един от любимите български сериали - "Откраднат живот" слага точка на своите болнични герои и истории. Това става ясно от името на новия сезон, чието излъчване стартира скоро, а именно - "Финалът".

След 10 успешни сезона тази пролет зрителите ще видят финала на сериалa с най-голям брой епизоди в българския ефир. "Откраднат живот: Финалът" ще завърши историята, докоснала милиони зрители с въздействащ сезон, нови герои и ключови развръзки за някои от най-обичаните лекари, съобщиха от Нова тв.

Още в първите епизоди зрителите ще видят доцент Мазов като директор на "Св. Анастасия" и ще проследят развитието на отношенията на младите двойки и предизвикателствата, пред които ще бъдат изправени.

Финалният сезон ще представи и нова сюжетна линия с участието на актьора Любо Нейков, който ще влезе в ролята на Димов - заместник-министър на здравеопазването. На преден план ще излязат интересите му към болницата и отношенията с неговата дъщеря - коремния хирург Габриела Димова, в която ще се превъплъти Алекс Сърчаджиева. Присъствието й в сериала е повече от символично - именно тя открива първия епизод на "Откраднат живот" през 2016 г. в ролята на младата доктор Кръстева, която се оказва съдбовен участник в една история, продължила десетилетия.

"Радвам се, че ще имам възможност да се завърна отново в "Откраднат живот". Екипът е изграден от невероятни професионалисти, които правят всичко с много любов - вероятно това е тайната на успеха на този сериал. Героинята ми е момиче, което има съмнение дали попада на това място заради длъжността и влиянието на баща й или заради собствените й качества", разказва в "Здравей, България" Алекс, която след 5 години отново се завръща на сета на хитовия български сериал.

В продължение на 10 сезона "Откраднат живот: Финалът" се превърна не само в пресечна точка на някои от най-популярните български актьори в лицето на Мария Каварджикова, Стоян Алексиев, Владо Пенев, Марта Вачкова, Юлиан Вергов, Владо Карамазов, Йоана Буковска-Давидова, Димо Алексиев, Алек Алексиев, Ралица Паскалева, Дария Симеонова и други, но и запозна публиката с нови обещаващи имена, сред които Наум Шопов, Неда Спасова, Филип Буков. Сериалът получава и оценката на лекарската гилдия за автентично и достойно представяне на лекарската професия.