Нечувана досега песен с участието на двама от "Бийтълс" направи световна премиера, след като беше преоткрита на таван в Бирмингам.

Парчето беше изсвирено пред 100 души в музея на групата в Ливърпул, а след това беше пусната по BBC Radio.

Песента "Radhe Shaam" е написана и продуцирана от родения в Индия телевизионен оператор Суреш Джоши през 1968 г.  и наскоро беше открита в неговия дом в Бирмингам, Великобритания, по време на локдауна заради COVID-19.

Парчето включва Ринго Стар на барабаните и Джордж Харисън на китара. След като беше изсвирено, хората са останали учудени, защото никой не вярвал, че то е толкова старо - на цели 53 години.

В интервю в сряда за Би Би Си Джоши обясни, че "Radhe Shaam" е записана в лондонското Trident Studios за саундтрака на игрален филм, върху който той работил. Харисън и Стар се появили на сесията, докато Бийтълс правели почивка от записа на "Hey Jude". Двамата музиканти предложили да изсвирят песента, която е изпята от индийския класически музикант Аашиш Хан.

Джоши каза, че първоначално записът е бил отложен, но той винаги се е надявал да го пусне в крайна сметка. Суреш отбеляза, че е бил вдъхновен да намери главната лента на записа, след като разказал на приятеля си Дийпак Патак за песента. Създателят на музея на Бийтълс в Ливърпул Роаг Бест, полубрат на оригиналния барабанист на Бийтълс Пийт Бест, също взе участие в интервюто и обясни, че Патак се е срещнал с Пол Макартни в музея и му е казал за песента, а след това Маккартни е помогнал за улесняването на издаването му.

Роаг също така разкри, че "Radhe Shaam" ще бъде пусната в четвъртък, като всички приходи ще бъдат в полза на благотворителност.