Въпреки противоречивите отзиви за продължението на "Сексът и градът" - "Просто ей така...", продуцентите потвърдиха, че ще има втори сезон на сериала.

"Радвам се и съм развълнуван да разкажа още истории за тези живи, смели герои, изиграни от невероятно силни актьори. Факт е, че всички сме развълнувани. И просто ей така... нашият живот със Секса се завръща", казва изпълнителният продуцент Майкъл Патрик Кинг в изявление.

Други подробности на този етап не са известни, но се предполага, че следващият сезон ще даде шанс на героите, появили се за първи път в "И просто ей така...", да се развият.

На финала на първи сезон сезона се отваря врата за завръщането на емблематичната Саманта, когато в последните сцени Кари се обажда на приятелката си с въпроса дали не би искала да изпият заедно по питие.

Сериалът "Сексът и градът" е създаден от Дарън Стар и се основава на едноимената книга на Кандис Бушнел, припомня Нова тв. Оригиналната телевизионна поредица се излъчваше в продължение на шест сезона от 1998 до 2004 г. и бе последвана от два пълнометражни филма през 2008 и 2010 г.