Компания "Warner Brothers" разкри заглавието и датата на излизане на екран на третия филм от поредицата "Фантастични животни", действието в която предхожда хронологично събитията в романите на Дж. К. Роулинг и филмите, разказващи историята на Хари Потър, съобщи сайтът Deadline.

Според съобщението следващата лента ще се казва "Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор" и ще тръгне по кината по-рано от обявеното - на 15 април догодина. Първоначално беше оповестено, че третата продукция от поредицата ще излезе на екран на 15 юли 2022 г.

Първият филм беше пуснат през 2016 г., а неговата втора част се появи на голям екран през 2018 г.

Дейвид Йейтс, който режисира първите две заглавия от франчайза и последните четири приключения на Хари Потър, ще застане зад камерата и за "Фантастични животни: Тайните на Дъмбълдор".

В познатите им роли на магизоолога Нют Скамандър и младия Албус Дъмбълдор зрителите отново ще видят британските актьори Еди Редмейн и Джуд Лоу.

Холивудската знаменитост Джони Деп, който се превъплъти в образа на злодея Гелерт Гринделвалд, беше принуден да се откаже от участието си в третия филм, след като загуби делото за клевета срещу британския таблоид "The Sun", нарекъл го "бияч на съпруги", предава БТА. Вместо него зрителите ще видят датския актьор Мадс Микелсен.