"Извинявам се пред украинците, страната и правителството", заяви той пред телевизия "Украйна", обяснявайки, че инцидентът с флага по време на концерт е бил невярно изтълкуван.

Музикантът подчерта, че не е уринирал върху държавния флаг, както по-рано съобщиха местните медии. По думите му върху флага е попаднал кетчуп.

В новото сценично шоу на групата Ивъл и вокалът Джими Поп разиграват различни сценки с изкуствен полов орган. В случая от него е бликнал кетчуп

"В колана си имах специално устройство с помпичка, с чиято помощ имитирах разпръскване на кръв", разказал басистът. По думите му флагът е бил изцапан случайно:

"Докато се движех рязко, възможно е няколко капки кетчуп да са попаднали върху флага, който висеше отзад на сцената. Макар да не съм убеден, че изобщо нещо е долетяло до него".

В интернет обаче бе разпространен запис от концерта, на който се вижда как на сцената музикантът пуска струя течност и към украинския флаг.

По-рано този месец Ивъл се изгаври и с руския флаг по време на концерт в украинския град Одеса. Джаред Хаселхоф прекара флага през гащите си, аплодиран от публиката.