Копродукция с участието на "Чучков Брадърс" направи световната си премиера на кинофестивала във Венеция, на която от българска страна присъстваха Борислав Чучков и операторът Крум Родригес. Филмът "Анонс" е в състезателната програма Orizzonti на фестивала.

"Премиерата мина супер успешно, пълна зала и най-вече оценката на критиката на FIPRESCI, която е най-високата от всички филми до този момент. Искам специално да благодаря на Националния филмов център, които подкрепиха този проект", споделя Борко Чучков, цитиран от 8pm. От турска страна продуценти са Filmotto.

"Анонс" е комедия, която разказва за група войници, които на 22 май 1963 година се обединяват, за да превземат сградата на Националното радио в Истанбул с идеята да обявят държавен преврат. Но докато стигнат до радиостанцията, те се сблъскват с личности и събития, които разкриват непредвидими житейски ситуации. Към края на нощта, героите са "победени от радиостанцията". Цивилният живот, в който са въвлечени през въпросната нощ, неговото богатство и сложност, ги смазва с невидима и непреодолима мощ. Това е третият пълнометражен филм на режисьора Махмут Фазил Коскун след успешните "Wrong Rosary" (2009) и "Yozgat Blues" (2013)

За филма вече има рецензии в Hollywood Reporter, Variety и Screen Daily. И трите издания обърнаха внимание на брилянтната работа на Крум Родригес.

От българска страна по филма е работил голям технически екип, както и операторът Крум Родригес, звукорежисьорът Борис Траянов и гримьорът Валентин Вълов. Филмът ще се срещне и с българската публика през 2019 година.