Трима водещи продуценти бяха уволнени от шоуто на Елън Дедженерис след вътрешно разследване заради оплаквания за тормоз, расизъм и сексуални нарушения срещу тях.

Говорител на телевизия "Warner bros" заяви, че тримата старши продуценти "са се разделили с шоуто".

Зад кулисите на предаването от седмици цареше недоволство, подкопаващо посланието за добрина и щастие, което цели да отправя от малкия екран. Освен за враждебна и токсична работна среда на снимачната площадка, се говори и че самата водеща е подла.

Това предизвика кампания в социалните мрежи тя да бъде заменена, както и изявления в подкрепа от звезди като Кейти Пери, Кевин Харт, Алек Болдуин и Ащън Къчър.

Дедженерис, която е на 62 години, разговаря вчера с екипа си в "Zoom", като произнесе "емоционално извинително обръщение", съобщи "Variety". Тя каза, че "не е идеална" и че "сърцето я боляло, когато чела за атмосферата на снимачната площадка".

Шоуто на Елън Дедженерис е печелило много награди "Еми" от появата му през 2003 г., а самата водеща получи наградата "Марк Твен" за американски хумор през 2012 г., както и много отличия за любим телевизионен водещ, припомня БТА.