Днес ще си поговорим за това как перманентно да се лишим от може би най-досадния ангажимент в личната грижа не само сред жените, но вече и сред немалко мъже... До болка познато бръснене или неприятната кола маска, тази седмица, другия месец.... и така без край. Една неспирна въртележка и омагьосан кръг без изход. Със сигурност поне веднъж в живота си сте се питали защо не сте се родили без косми по краката и ръцете, например! И ние много добре ви разбираме.

Всеки, който се стреми да поддържа тялото си гладко и чисто, определено би се асоциирал с това положение. Ако се чудите как да избягате от този порочен цикъл и да инвестирате в лазерна епилация, за да решите този проблем- буквално "веднъж- завинаги", искаме да споделим с вас 5 неща, които не са ви казвали за SHR лазерната епилация, а трябва да знаете.

 SHR лазерната епилация с уреда Duetto MT EVO е един от най- ефикасните методи

 Наясно сме, че фундаменталния въпрос "Каква лазерна епилация" да си направите със сигурност ви е човъркал неведнъж. И това е нормално, съвременните технологии напредват постоянно и с всяка изминала година става все по- трудно човек да се ориентира къде и на каква процедура да се подложи. Но всъщност самата лазерната епилация се определя от вида на лазера, тоест от дължината на светлинната вълна, с която работи машината. В тази връзка съществува епилация с александритен, диоден, рубинен и Nd-YAG лазер.

В рубриката VЯRAFIED сме обещали да тестваме и споделяме само ефективни услуги и продукти, затова и този път няма да ви разочароваме. Бързаме да заклеймим александритните лазери като абсолютен "must", защото така или иначе са си признати като по-успешни от всички останали. Това се дължи на специфичната дължина на вълната, която меланинът абсорбира във висока степен. Така се разрушават фоликулите дори на по-светлите и тънки косми. Освен това ви обръщаме специално внимание на модерната лазерна система Duetto MT EVO, която е и тайното разковниче в борбата с космените "дразнители".

  1. Не боли толкова, колкото си мислехте

SHR е може би най-безболезнената опция за премахване на косми и далеч не е толкова болезнена, колкото звучи!

По време на процедурата е напълно нормално да имате топло усещане, като някои зони с по- здрави косъмчета, предполагат една идея по-голям дискомфорт от други. Добрата новина е, че тази иновативна лазерна система разполага с интегриран охлаждащ накрайник, който влиза в пряк контакт с кожата и я охлажда в по-голяма дълбочина, непосредствено преди самия импулс. Това намалява усещането на дискомфорт до минимум.

iStock by Getty Images/Guliver Photos

  1. Най-големият мит за лазерната епилация е, че не може да се постигне перманентно премахване на нежеланото окосмяване

Може би сте чували от познати, приятели или дори козметици, че лазерната епилация не е перманентна и след години се налага да продължите с процедурите. Ние обаче не сме съгласни с това становище, защото при правилна комбинация от подходящ лазер и адекватни параметри може да се постигне над 80% трайно изчезване на тъмните косми или замяната им с много фини, мъховидни. Съобразени с цвета на кожата и типа на окосмяването, между четири и осем процедури, провеждани през 3-4 месеца за окосмяване по тялото са напълно достатъчни.

Всъщност малко хора си дават сметка, че ако след втората или дори третата процедура количеството косми, които се появяват, не намалее, е почти невъзможно да имате ефект дори след 15 процедури. Причината се крие единствено в неправилното използване на настройките или вида на апарата.

 Лазерната епилация излиза бюджетна в дългосрочен план

 Много хора все още имат притеснението, че лазерната епилация е скъпа процедура. Но ако се замислите реално какви са средствата и времето, които през седмица или дори всеки месец отделяте за кола маска, депилатоари, самобръсначки и епилатори, със сигурност няма да сте доволни. За съжаление нито един от познатите алтернативни методи за епилация няма потенциала да постигне съвършено гладката кожа с равен тен и то дългосрочно, освен лазерната епилация. И за да се уверите в това, ви предлагаме да се убедите сами като посетите и разгледате предложенията на Vivian Derma, които разполагат с лазерната система за перфектни резултати Duetto MT EVO.

  1. Лазерната епилация има повече от една ползи

Не се доверявайте на козметиците, които ви съветват да бръснете по посока на растежа зоните, в които се появяват срастнали косъмчета... Това е абсолютно погрешно. Истината е, че единствено лазерните процедури помагат за премахването на растящите навътре косми. Освен по-чистата и по-гладка кожа, както и намаляване на окосмяването, лазерната епилация помага и за намаляването на растящите навътре косми, както и за ограничаването на раздразнението на кожата. Причината се корени в това, че процедурата стимулира косъма да расте прав.


Материалът е предоставен от Вивиан Дерма.