Знаете ли, кое е най-неприятното последствие от лятото? Тъмните петънца по кожата. Появяват се някъде в първите есенни дни и отначало си мислиш, че това са някакви упорити останки от хубавия загар. Да, ама не. Полека тенът си отива, но петънцата с различна форма и пигментация са си все там - по челото, скулите, деколтето, шията, ръцете... Скриваш ги някак с фон дьо тен, но въпреки това те дразнят, когато почистиш грима вечер или решиш да останеш с чисто лице през деня. И щеш, не щеш - все повече ги забелязваш. За да не се чувствате самотни в това "петнисто" приключение, ще споделя че 56% от жените смятат, че хубавата кожа прави красотата на женското лице. Убедена съм, че и останалите са на това мнение, просто лицето им все още не се сдобило с въпросните тъмни петънца.

Хронология на едно петно

Да си припомним как това малко, леко по-тъмно, но много видимо и досадно нещо - петното, се появява върху кожата. Като най-големият орган в човешкото тяло, тя силно и видимо се влияе от средата, метаболитните промени в организма, повишения стрес, възрастта и... слънцето. Реално слънцето и увеличения интензитет на UV радиацията са причина, след като плажният тен си отиде, да забележите, че на негово място са останали онези малки лекета. Това може да се случи на всеки, във всяка възраст, дори без да се изпружва под слънцето на плажа с часове. Всъщност дори и съвсем отговорно да слагате фотозащита, да стоите на сянка или да се грижите да сте далеч от директна слънчева светлина, кожата страда и реагира точно с появата на петънцата. И ако не се захванете сериозна да борите нахалството им, те ще си останат по челата, скулите, челото, носа, деколтето и ръцете точно толкова, колкото си поискат. Лично на мен тази перспектива изобщо не ми се видя симпатична. Затова и започнах да търся продукт, който да се справи трайно с този неприятен козметичен факт.

И практика на обезпетняването

Ползвала съм какви ли не кремове, лосиони и серуми, които обещаваха след месец мазане да срещна в огледалото едно чисто, бяло и с равномерен тен лице. Няма да ви изреждам марките, но ще кажа само, че и природните методи не помагат. Ползвах обикновен лимонов сок, който трябваше да втривам в лицето си всяка сутрин и вечер. После минах на някаква адска природна смес с овес, кисело мляко и киви. Нищо и този път. Минах през пилинги, които за кратко сякаш елиминираха неравния тен, но в крайна сметка петната отново се появяваха скоро след като и кожата заякнеше.  Оказва се, че всичко това би могло да действа доста по осезаемо, ако просто прибегна до продуктите на Eucerin® Anti-Pigment, които поддържат ефекта от процедурите за по-дълго време и се грижат за кожата в периодите до следващата терапия или третиране. Приех това като знак от съдбата, купих продукта и още същата вечер "почерпих" с него няколкото развихрили се по челото ми пигментни лекета. Разбира се, резултатът не дойде веднага. Eucerin® Anti-Pigment Серум е познат играч на пазара на козметичните средства, борещи се с хиперпигментацията. този, който аз придобих обаче, е с нова, подобрена опаковка, благодарение на която продуктът се нанася удобно, лесно и в точна доза, като съставките се смесват точно преди самото нанасяне.

Каква всъщност е работещата рецепта? Ексклузивната съставка, открита от лабораториите на Eucerin Thiamidol®. Дайте и 12 седмичен срок и й гледайте силата! В края на този тримесечен период съществуващите петна са изсветлели до 75%. Thiamidol®, който повлиява пигментиралите зони върху човешка кожа е толерантен към всички типове кожа и освен това може да работи като превантивна мярка за появата на нови петна. Казано по-просто, като го усетят наблизо, кожните петънца просто тихомълком бягат. Разбира се, подобни продукти по принцип се ползват по всяко време на годината. Грижата да ограничите прекомерното излагане на директна слънчева светлина трябва да се превърне в рефлекс, особено пък, ако сте започнали да третирате петната с Eucerin® Anti-Pigment. Средата на октомври е идеалното време да се включите на режим "кожно почистване", защото до Коледните тържества ще сте с кожа, която може да си съперничи на снежната, порцеланова плът на Снежанка.

Лично аз съм вече на втората седмица и нашареното ми лице постепенно се връща към своя най-чисто и светъл образ. А пък ако искате да продължите да се зареждате с Thiamidol, Eucerin® има още прродукти в серия: дневен крем SPF30 за светли кожи, нощен Eucerin® Anti-Pigment крем с декспантенол, подновяващ клетките и малкият и удобен Eucerin® Anti-Pigment Спот коректор.


Материалът е подготвен с подкрепата на Eucerin.