Този текст няма да бъде поредното убеждаващо читателите послание каква процедура да си направят, за да изглеждат вечно млади и красиви. Живеем във време на измислена, но жизнено съществена съвършеност, заобикаляща ни отвсякъде - от площад Славейков до красивия инстаграм акаунт на колегата два етажа по-надолу. Днес да изглеждаш перфектно от глава до пети е също толкова важно, дори и илюзорно, колкото да бъдещ добре образован, например. И това е прелюдия към темата на днешното четиво от рубриката за модерната градска жена VЯRAFIED на Dir.bg. Ще споделя с вас не просто поредната дерматологична новост, защото искам да ви провокирам да сте в крак с тенденциите и да изглеждате все по-безупречни. Бих искала да ви разкажа колко полезно и здравословно бихте могли да се поглезите, за се чувствате уверени в своята кожа, без да ви се налага да изчетете хиляди сайтове, да разговаряте с препоръчани доктори или да ползвате филтри за новогодишните си снимки. А най-важното, къде и как да го направите, така че да получите мечтания ефект в този "океан" от разнообразни дерма клиники, предлагащи какви ли не процедури за "перфектност"...

Все пак не желая да съветвам читателите на рубриката ми да бъдат такива, дори напротив, защото смятам, че истинската красота не се крие в съвършенството... тя е индивидуалност и лична преценка.

И все пак направих своето откритие преди около месец и половина, когато по правило трябваше да се погрижа за малките ми "завещани" от лятното слънце пигментни петънца. Успях да направя първата плазма терапия за сезона в клиниката Skin Line, която се оказа и първа изобщо като вид процедура за мен. Не защото допреди това не съм правила PRP (плазма прецедура) другаде, а защото този път с изненада разбрах, че към нея вече може да се добави обогатяване с микроелементи, подбрани индивидуално според нуждите на пациента. Това е една от най-голямите иновации към момента, която в България може да се направи в Skin Line!

Снимка: Вяра Младенова

Какво представлява плазмотерапията с обогатяване PRP Pluryal Radiance

Срещата ми с д-р Михаил Михайлов, който е дерматолог в Skin Line, беше важна, за да разбера как най-правилно да си помогна в борбата с няколко малки, но упорити пигментни петна. Оказа се, че съм на правилното място и най-вече в подходящото време, защото той ме посъветва да направя най-новия вид плазмотерапия с обогатяване с витамини и минерали. Д-р Михайлов се беше върнал от последния хитов конгрес в Монако със знания, които изцяло промениха моите възгледи за стандартната плазмотерапия, за което съм му изключително благодарна! В кожата на лицето се инжектира собствената кръвна плазма на пациента, обогатена с коктейл от винатмини и минерали, подходящ за неговите нужди, спрямо състоянието на епидермиса. Съставките се избират спрямо дискусия по време на консултацията и зависят от фактори като възраст, състояние на кожата, външни фактори (работа в замърсена среда, тютюнопушене), което моментално ми хареса, защото това е точно този индивидуален подход, който аз търся. Оказа се, че всички лекари в клиниките в София и Варна са обучени и работят по метода на д-р Михайлов, който е уникален за България - освен че стимулира регенерацията на кожата чрез PRP, той осигурява и най-подходящата среда за развитие на новите клетки чрез обогатяването с нов продукт, който се бори ефективно с пигментациите по лицето и тялото с 2 основни съставки - транексамова киселина, която често се използва за избелване и премахване на нежелан меланин в козметиката, но това е първия инжекционен продукт с нея и глутатион - антиоксидант, който напоследък е изключително популярен за цялостен "уау ефект" върху състоянието на организма и имунната система. В естетиката у нас може и тепърва да навлиза, но в Азия е широкоразпространен като съставка срещу пигментни петна и като съставка за цялостна борба с последствията от замърсената околна среда върху кожата.

Снимка: Вяра Младенова

Болезнена ли е процедурата и колко време отнема

Много от вас в момента се питат дали това е страшна и болезнена процедура и аз веднага им отговарям, че изобщо не е това, което си представят. Когато се заговори за взимане на кръв и цинтруфугиране от епруветка в специална машина, всъщност става дума за общо количество инжектиран продукт от 6-7мл плазма + 3-5мл обогатяване (това е този коктейл от витамини и минерали, за който по-горе обясних). Вярвам, че всеки човек, който иска да постигне желания за себе си и личното си самочувствие ефект, би отделил не повече от час в клиниката и едно боцкане, което за мен в Skin Line беше по-малко болезнено от взимането на кръв в някои софийски лаборатории например...

Самото поставяне на плазма разтвора в лицето ми беше абсолютно поносимо, защото преди това доктор Михайлов грижливо беше подготвил някакъв магичен за мен крем, който направи кожата ми абсолютно изтръпнала към играта. Та всичките ми опасения се оказаха безпочвени. Определено ще направя и цялостния пакет от 3 процедури, за да завърша успешно курса си.

Детайли относно това как тази процедура може да се персонализира спрямо нуждите на пациента

По време на така важната консултация с д-р Михайлов, състояла се преди процедурата, споделих, че имам няколко малки, но дразнещи пигментации, причинени от слънце. Затова той препоръча да добавим към моята кръвна плазма Pluryal Radiance - уникален нов продукт, който се бори ефективно с пигментациите по лицето и тялото с 2 основни съставки: транексамова киселина и глутатион. Важното за мен, при взимане на решението, беше, че в България Pluryal Radiance все още не е наличен в клиниките. Skin Line си го набавя директно от представителството. Цялостният ефект е:

Снимка: Вяра Младенова

- подобрение върху кожната текстура

- намаляване на пигментациите и синтеза на меланин в зоните, подобряване на фини линии

А ефектът се развива в рамките на месец. И понеже обичам да довеждам нещата, в който инвестирам време, докрай, спазвайки медицинския протокол, ще продължа третирането на проблема с цялостен photorejuvenation с първия Lumenis Stellar M22 уред в България през декември в клиниката. За него ще научите съвсем скоро във видео репортажа на "Матине", в който обещавам този път нагледно да ви покажа за какво става дума, при това от от първо лице... Имайте готовност, скоро на начална страница на Dir.bg.

 

Оставям обща информация за онези от вас, които искат да посетят клиниката. През 2021 клиниките празнуват 20-тия си юбилей, разполагат с 1 локация във Варна и 2 в София. Професионален екип от повече от 20 специалисти - дерматолози, кинезитерапевти, козметици. Насоченост към холистична грижа за тялото и лицето - естетична и клинична дерматология, регенеративна медицина, козметология и боди шейпинг процедури. Широкото портфолио от продукти и машини, заедно с дългогодишният опит на терапевтите позволяват уникални протоколи и комбинации между методи, за да постигнат оптимален резултат спрямо нуждите и желанията на пациентите.

За контакт - натиснете ТУК.

Снимка: Вяра Младенова

 

* продуктово позициониране на Skin Line