Зимният сезон винаги се е характеризирал като период, подходящ за всякакви естетични процедури - от лазерни до инжекционни манипулации и козметични терапии. Понеже лицето не се излага на силно слънце, както през лятото, дерматолозите използват това време на годината, за да извършват безопасно дори по-агресивни лазерни и химически пилинги. Истината е, че култът към съвършенството и красотата кара все повече и мъже, и жени да търсят и пробват различни начини за съхраняване на младежкия вид и качеството на кожата. В последното десетилетие обаче, особено с появата на социалните мрежи и стремежът към перфектна визия, някак цари дезинформация сред обществото. И това не е защото липсва информация по темата, а напрoтив. Изобилието от услуги и рекламни кампании на всякакви терапии подложи доверието на потребителите под въпрос. Море от нови иновации сред уредите и технологиите в дерматологията, в което трудно можем да изплуваме до правилния бряг...

Как да подберем правилното място на което да се доверим? Кой лазер е подходящ за кожата ни и изобщо трябва ли да си правим каквото и да е?

Отговорите са няколко и те започват от вътрешния ни усет за това какви цели искаме да постигнем. Добрият външен вид изисквa мотивация, средства и правилна стратегия при избор на точен дерматолог и клиника.

Говорили сме за естетичната клиника Skin Line и преди. Tя е един от примерите за добра методика, качество и устойчиви, дълготрайни резултати, дължащи се на професионалното отношение на екип, граден с години. В тази публикация бихме искали да насочим вниманието на читателя към важността на правилните протоколи за работа, зададени от лекарите. Обръщаме внимание на няколко силно търсени и подходящи за сезона процедури, препоръчани от топ специалистите на Skin Line. Те са условието за една красива, естествена и млада на вид кожа.

Лазарен фракселен пилинг по протоколите на д-р Христова

снимка: Skin Line

Стартираме дерматологичния наръчник за сезона с една доста силна и ефективна процедура, която трябва да се прави не по-късно от май. Този вид фракселен пилинг влияе изключително силнo най- вече върху:

  • текстурата на кожата
  • белези, причинени от акне
  • фини, мимически линии

Защо? Процедурата стимулира синтезът на собствен колаген и еластин и води до по-здрава кожа, която е по-равна, по-плътна и по-красива. Д-р Христова от клиника Skin Line я препоръчва като грижа, която дава дълготрайни и естествени резултати. Тя е подходяща и за жени, и за мъже, за лице, но и зони по тялото - белези, стрии, неравности. Ако вие имате белези от акне, хиперпигментации или фини линии, тази анти-ейджинг процедура е силно препоръчана. Ефектът се наблюдава още след първата процедура, но обикновено се препоръчват серия от 3 - 4, които се повтарят през 3 - 4 седмици в зависимост от дълбочината на пилинга и състоянието на кожата.

 

Изключително важна роля в постигането на добри резултати е поставянето на овлажняващ и епитализиращ продукт след терапията. Той подпомaга възстановяването, а употребата на фотопротектор SPF 50 е задължителна за по-дълъг период от време.

снимка: Skin Line

ВАЖНО: Клиники Skin Line разполагат с две високотехнологични фракционирани лазерни системи Er:Yag(IR, 2940 nm) във Варна и София и СО2 (10 600 nm) в София и в зависимост от параметрите, които специалистът задава индивидуално за всеки пациент, лазерният пилинг може да бъде повърхностен, средно дълбок, дълбок или ултра дълбок.

Апаратната процедура Photofacial с Lumenis Stellar M22: Stellar M22 на Lumenis по протоколите на д-р Дамевска.

снимка: Skin Line

Този апарат е първият в България, последно поколение IPL технология и може да се открие само в клиниките на Skin Line. Подходящ е за над 30 различни видове кожни състояния, сред които са:

  • Портвайн петна
  • Капиляри
  • Розацея
  • Мелазма
  • Активно акне
  • постинфламаторни пигментации след акне, "старчески" и слънчеви петна

Д-р Дамевска съветва своите пациенти, страдащи от горе изброените състояния, да започнат с прилагането на тази процедура, поради бързината и удобството й. Другата причина е, че тази процедура може да таргетира няколко кожни проблема в една сесия. Подходяща е както за лицето, така и за шия, деколте, ръце - често пренебрегвана зона, в която белезите на стареене са видими. Повече информация бихте могли да откриете в предаването на Dir.bg Матине с гост д-р Стефана Дамевска

Важно: Процедурата трябва да се извършва не по- късно от края на април, за да се избегне появата на хиперпигментации в периода, когато слънцето е по- силно.

Регенеративните терапии PRP и PRF по Skin Line Signature протокола на д-р Михайлов, клиника Skin Line

снимка: Skin Line

Този вид терапии са така наречените регенеративни процедури, при които се извлича собствената кръвна плазма на пациента. Към нея се добавя коктейл от витамини и минерали изготвен индивидуално според нуждите на кожата на пациента и желания ефект. При PRP процедурата се инжектира плазма богата на тромбоцити - подходяща за цялостно заздравяване на кожата, хидратация и възстановяване след апаратни процедури. PRF процедурата включва плазма богата на фибрин - подходяща е за възстановяване на обеми и тъкани при пациенти, които не желаят хиалуронови филъри, или в зони където те не са най-добрия избор. PRF терапията се използва и в други медицински специалности с регенеративна цел - стоматология, ортопедия. В Dir.bg можете да разберете повече за тази иновация в рубриката за модерната, градска жена VЯRAFIED, както и в предаването Матине с водещ Рени Веселинова и д-р Михайлов. Най- хубавата новина за всички, които се итнересуват как да се погрижат за кожата си преди старта на лято 2022 е, че тези терапии биха могли да се извършват по всяко време на годината. Възстановяването на кожата "отвътре навън" с помощта на собствената кръвна плазма и коктейл от подходящи витамини и минерали е една от най-предпочитаните и търсени процедури с естествен ефект както при по-млади, така и при по-възрастни пациенти. Регенеративните терапии са подходящи както за лице, така и за скалп, ръце, шия, деколте, мъжка и женска интимна област.

За правилното приложение на естетичните процедури не трябва да се разчита на собствената преценка на пациента. Голяма част от успеха на терапиите се крие в доверието и добрата връзка между лекаря и пациента. Тя се създава още при първичната консултация, когато всеки сам може да усети дали би се доверил на специалиста срещу себе си. В клиники Skin Line обстойните консултации, индивидуалното отношение и персонализирания терапевтичен план е практика вече 21 години. Skin Line са предпочитана дестинация за естетична медицина във Варна и София не само от местните пациенти, но и от чуждестранни клиенти заради иновативните протоколи, уредите от най-ново поколение и дългогодишния опит на специалистите в клиниките.

 

* продуктово позициониране на Skin Line