В продължение на години хората се заблуждават, че не е нужно да се мажат с лосиони за предпазване от вредните слънчеви лъчи с една едничка цел: суетата. Чувала съм изказвания от типа:

„Аз много бързо почернявам на слънце, няма нужда от олио или лосион“, „Аз не изгарям“, „Аз не се беля“.

Стигало се е до абсурдни, продължителни излагания под вредните слънчеви лъчи, след което се прибягва и до бабините рецепти с мазане на кисело мляко по изгорелите рамена и гръб или настъргана краставица. И всичко това с една едничка цел – да имаме бронзов тен като на моделите от кориците на списанията!

Бих ви препоръчала да елиминирате от списъка всякакви подобни „таратори“, които да мажете по кожата си.

Дерматолозите са го казали ясно и просто: Слънцето е безпощадно към кожата и с минаването на времето слънцезащитата, не само в летните периоди е не просто тренд, а задължителна мярка!

Като модерна градска жена и майка, не бих си позволила да изляза под жарките лъчи на слънцето с дъщеря ми без да съм се погрижила за нейната и моята кожа. Всичко това става лесно и бързо само с един продукт от серията на La Roche-Posay – Anthelios. Гамата е много богата и може да се направи подходящия избор на продукт – за различните типове кожа и за всякаква възраст! На първо място трябва да предпазим най-малките – нашите деца.

Снимка: Вяра Младенова

Детството е период, през който кожата не е изградила напълно защитните си функции и е силно възприемчива на слънчеви лъчи. „Слънчевият капитал“ се консумира бързо, а изгарянията трябва да се избягват изцяло. Затова и слънцезащитната серия на La Roche-Posay – Anthelios, e това, на което се спрях както за себе си, така и за моята дъщеря.

През последните 30 години тези продукти са препоръчвани от дерматолози за осигуряване на по-добър живот на чувствителната и предразположена към алергии кожа.

Всъщност моят избор бе повлиян от това, че може да се намери продукт, който да е подходящ за типа кожа на всеки, а текстурите са леки, попиват бързо, което позволява да го използвам върху дъщеря ми и себе си. Не само децата, но и техните родители са изключително уязвими към слънцето. Колкото по-светли сте - червенокоси или с руса коса, толкова рискът е по-голям. Ето защо защитата трябва да е същата както през слънчевите дни на лятото, така и при облачно време.

Всеки път, когато сте на разходка с децата!

Когато слънцето е високо в небето, това е най-опасното време от деня. Когато пораснат, децата ще страдат от последствията, резултат от недобра защита на кожата през детството. С възрастта кожата започва да получава пигментни петна или бенки, а липсата от слънцезащита през лятото може да има пагубни последствия...

За да не задълбаваме в темата за здравето и кожата, препоръчвам ви да вземете мерки, защото чистата, поддържана, еластична кожа си личи от километри и в момента е тренд в каталозите за красота.

През последните 30 години тези продукти са препоръчвани от дерматолози за осигуряване на по-добър живот на чувствителната и предразположена към алергии кожа.

Снимка: Вяра Младенова

Моят личен топ 3 от продуктите на Anthelios e:

ANTHELIOS INVISIBLE FLUID SPF50+ БЕЗ ПАРФЮМ е с най-високата UVA защита постигната до сега в продукт Anthelios. Неговите широкоспектърни щитове защитават кожата от UVA и UVB лъчите и спомагат за намаляването на вредите от инфрачервените-A лъчи и замърсяването. Ултраустойчив на вода, изпотяване и пясък. Не дразни очите. Лек завършек и текстура.

ANTHELIOS прозрачен, матиращ спрей мист за лице е винаги до мен, в дамската ми чанта. Той е с деликатен аромат, водоустойчив, тестван под дерматологичен и офталмологичен контрол. Подходящ за чувствителна кожа или кожа с непоносимост към слънцето, по-известна като слънчева алергия. С висока, широкоспектърна UVA/UVB фотозащита и оптимална защита с фактор SPF 50, както и защита срещу дългите UVA лъчи, благодарение на патентованата филтърна система Mexoplex® в комбинация с успокояващото, антиоксидантно действие на Термалната вода La Roche-Posay.

ANTHELIOS SPF 50+ хидратиращо слънцезащитно мляко - Много висока защита с широк спектър (UVA + UVB) и екологична опаковка, за да подпомогнем опазването на околната среда.Тестван под дерматологичен контрол. За чувствителна кожа, нетолерантна към слънце. Адаптирани текстури: за всяко показание, всеки тип кожа и всеки тип излагане на слънце. Вие също може да изберете друг вид слънцезащитни продукти според вкуса ви за текстура и нанасяне тук! За ефективно защитена кожа през цялата година.