Днес ще си поговорим за акнеичната кожа. Проблем, който никой не би искал да обсъжда на всеослушание, но пък поне веднъж в живота си е имал. И да, не е срамно да имаш пъпки, срамно е да не предприемеш мерки за справянето с тях! И понеже в рубриката за модерната, градска жена VЯRAFIED не обичаме да пазим тайни, няма да пропусна да ви разкрия повече за френското откритие...

Интересно е да се наблюдава, че при голяма част от хората упоритото възпаление може да продължи ужасно дълго време или дори до края на живота. При около 20% от хората акнето протича тежко и може да остави трайни физически или психически промени. А по-неприятното дори от това е, че при отшумяване на това състояние, остават и белези, затова не бива да се чака твърде дълго.

Без значение от типа на акнето, появата му може да причини дори болки при най-обикновен допир. Хубаво е да потърсите консултация с дерматолог. Той ще прегледа състоянието на кожата, ще назначи необходимите изследвания, за да се изясни първопричинителя на проблема. Когато се установи причината, не по-маловажно е да се предприемат необходимите мерки. След консултация с експерти и редица бюти и дерматологични блогове, няма как да не споделим за френския серум, в който VЯRAFIED категорично се влюби от първи допир. Излишно е да споменаваме, че всяка поява на пъпки по лицето за по-дълъг период от две седмици, може да се превърне в най-настървения стимул за намиране на подходящо решение - нещо ефективно, но в същото време достатъчно нежно за ежедневна употреба.

Какво открихме?

La Roche-Posay Effaclar ултраконцентриран серум

Защо си заслужава да го пробвате?

Отивайки в аптеката, за да потърсим решение, подходящо при кожа, склонна към акне, фармацевтът ни насочи ключово към серума от гамата Effaclar на La Roche-Posay, нов продукт, който просто върши чудеса! Разказваме ви за La Roche-Posay Effaclar ултраконцентриран серум, специално разработен за хора в зряла възраст и с включени активни съставки с допълващо се действие: ексфолиращи киселини и успокояващи компоненти.

Така освен доказаните ползи в борбата с нежеланите пъпки, има и "anti-aging" действие. Този продукт определено е последен хит сред ентусиастите-маниаци в грижата за кожата заради включените във формулата му:

  • Салицилова и липохидрокси киселина (LHA) - помагат за ексфолирането и стягането на порите
  • Гликолова киселина, подобрява текстурата на кожата за сияен и бистър тен
  • Ниацинамид и термална вода La Roche-Posay: помагат за подобряване на кожната бариера, намаляване на видимите пори и успокояване на кожата

 

След нанасяне може да почувствате много леко и дори приятно усещане за изтръпване, което за нас определено означава, че този продукт работи! Сутрин винаги нанасяйте продукт с UV защита (крем, фон дьо тен или слънцезащитен продукт, поне spf15)

 

И в резюме:

След две седмици използване на този серум - всяка вечер преди лягане (продуктът се ползва само вечер), определено имаме резултати. Това, което забелязахме е, че не само акнето утихва, но и по-важното: белезите са по-малко видими. В допълнение към лечението на акне, намираме и продукта за полезен за премахване на малките неравности по челото, изглаждане на кожата и избледняване на тъмни петна. Какво още? Серумът е с деликатен аромат и лека текстура, която попива много бързо след нанасяне. Без съмнение ще си купим отново серума, когато сегашната ни бутилка свърши...