Има прекалено много информация относно грижата за коса и лечението на косопада навсякъде около нас - списания, телевизия, интернет. Пролетният косопад няма да ни пропусне и тази година, а сме чели какво ли не, къде ли не...

Някои от съветите всъщност са доста полезни, но други - съвсем не. Дали от фризьора ни, приятелите или от случайни хора, всички ние сме чували безброй истории за "ефикасни" решения: лекарства, билки и какво ли не... Част от тях са помогнали на мнозина, но за съжаление в повечето случаи при сериозни проблеми с косопад, е добре всеки сам да открие основната причина и оттам своето решение.

За да не ви се наложи да прочетете поредния "иновативен, нов" съвет за предотвратяване загубата на коса, решихме този път да обърнем внимание на 5 от най- често срещаните грешки в борбата с косопада.

Прекомерно "изсушаване" на косъма - не е ли по-добре така да се каже?

Първата грешка, която трябва да избягвате, е прекомерното изсушаване на косата. Много хора използват силни, професионални сешоари вкъщи, за да стилизират косата си след баня. Но при по-агресивен косопад е добре това да се избегне, тъй като честото третиране прави косата слаба и чуплива, като ги изсушава твърде бързо. Друг интересен факт е, че когато се опитваме да изсушим косата си с кърпа, енергичното търкане на скалпа също би могло да навреди на структурата й.

Поддържане на прическа с много дълга коса

Това може да изглежда контраинтуитивно, но повечето експерти препоръчват да се избягва косата да се оставя да расте твърде дълга. Има и обяснение за тази медицинска препоръка: излишните кичури оказват допълнителен натиск върху корените на косата ви. Най-доброто нещо, което може да предприемете ако страдате от този неприятен проблем, е да коментирате нов стайлинг на прическата си като я подкъсите. Обяснете ситуацията и притесненията си и вашият фризьор със сигурност ще ви помогне да постигнете средна до къса подстрижка, която да подчертае добре контура на лицето ви.

Използване на неправилни продукти според проблема на скалпа

Всеки, който се е сблъсквал с по-силен от обичайното косопад е готов да пробва всичко, само и само да се избави мигновено от проблема. А в тази връзка ни се е случвало от безсилие да се доверим на дори съвсем случайни съвети. И си набавяме продукти, които съвсем не са правилни и нужни. Именно заради това, трябва да се стараем да ползваме само високоефективни съставки в грижата за косата. Сега е моментът да споделим с вас така потребната VЯRAFIED тайна: швейцарска линия продукти, с които да успеете да поддържате здрава и видимо по-хубава коса. Разказваме ви за лилавата серия на REVALID®,в която просто ще се влюбите. Ще попитате защо? Продуктите съдържат иновативната и патентована съставка Redensyl, която представлява комплекс от 4 молекули. Тя има насочен ефект върху стволовите клетки на космените фоликули, стимулирайки растежа на косъма и същевременно намалявайки косопада. И разбира се, нямам как да не споделим с вас клиничното проучване с Redensyl, доказващо увеличаване плътността на косъма с 9%, което отговаря на до 28 000 нови косъма след 3 месеца ежедневна употреба. Пробвайте стимулиращия шампоан и серум на REVALID®, които не съдържат никакви парабени, сулфати и силикон и помагат на косата да абсорбира и задържа влагата. А също подпомагат възстановяването на увредената коса и намаляват разделените краища. Изключително важно е да ползвате качествена козметика за скалп, която е препоръчана от медицински лица и фармацевти.

Прием на хранителни добавки и витамини, без препоръката на лекар

В старанието си да се преборим с губенето на кичури, често прибягваме към самолечение. На пръв поглед не би се случило нищо страшно, ако просто отидем до аптеката и си закупим стандартните витамини и добавки за коса. Но и в това има уловка... Не е добре да добавяме каквито и да било микроелементи в организма си, без да сме се консултирали с лекар и без да сме открили реалната причина за косопада. Например прекомерното количество на цинк в организма, също би могъл да доведе до косопад. Ето защо, преди да решим да купим каквото и да е било като вътрешна грижа, трябва да направим необходимите кръвни изследвания и да обсъдим с трихолог или дерматолог всеки допълнителен прием.

Неглижиране на конкретната причина за появата на косопад

Има различни видове косопад и всеки от тях трябва да се диагностицира правилно. За съжаление твърде малко хора успяват да открият причината за загубата на коса, преди да се впуснат в търсене на лечение. И това не е никак лесна задача, защото изисква време, ресурси и правилно медицинско становище, което би могло да се постави след кръвни изследвания и трихоскопичен анализ на косата, космените фоликули и скалпа. Затова всеки страдащ от този неприятен проблем трябва преди всичко да има търпението и желанието да узнае своята диагноза, преди да тръгне по пътя на лечението. А за това понякога е необходимо доста време и търпение.

И все пак, никога нищо не е фатално, а докато се стараете да се справите с какъвто и да е вид косопад, използвайте правилни и висококачествени продукти.

VЯRAFIED Tip:

На база опита с различни брандове, сме щастливи да споделим с вас лилавата серия швейцарски продукти на REVALID®, които измиват отлично, не дразнят скалпа и наистина имат забележим ефект. За оптимални резултати, използвайте цялата серия от продукти, които ще намерите тук. Тази лимитирана лилава серия от серум и 75 мл шампоан подарък вече е налична в аптечната мрежа, но количествата са ограничени, така че ако искате да пробвате, сега е времето да се снабдите. Промоцията ще бъде валидна до края на юни месец, побързайте!

 

*Материалът съдържа продуктово позициониране