Тоест, ако имате тресяща се плът по ръцете или други места, това не е „месце” (мускул), а мазнини. Единственият начин да имате елегантни ръце е да стопите мазнините, а това се постига от съчетаването на хранителен режим с енергиен недостиг и редовни тренировки, които не е нужно да са дълги. 20 минути упражнения на ден са достатъчни, за да влезете във форма. Въпросът е да са ефективни упражнения.

Кои са ефективните упражнения за намаляване на мазнините?
Това са комплексни упражнения, с висока интензивност, които натоварват цялото тяло в рамките на 1 тренировки, а може тялото да се тренира на части, но в седмичния цикъл да се натовари цялото тяло.

Пример за комплексни упражнения с висока интензивност, които „стягат” и ръцете:

































Застанете на колене и хванете гири/бутилки. Изправете гърба, раменете са назад, гърдите напред.






























Сгънете ръцете и повдигнете бутилките, натоварваме предната част на ръката.






























Завъртаме гирите/бутилките навън и след това ги повдигаме нагоре над главата – това се нарича раменна преса, натоварва раменете.
 





























Завъртаме гирите навътре и сгъваме ръцете назад, като се стремим лактите да са най-близо до ушите. Изправяме нагоре и натоварваме задната част на ръката. След което сваляме покрай тялото надолу прави ръце до изходно положение, натоварваме отново рамото.
 





























Поставяме гирите/бутилките на пода и с длани върху тях подскачаме назад, така че тялото да заеме поза за лицева опора. Важно е да се стегне корема, за да може тялото да е в права линия и дупето да не пада под нивото на кръста.
 





























Изнасяме коляно към противоположна ръка, като коремът е стегнат. Изпълняваме последователно и с двата крака...
 





























Коремът все още е здраво стегнат и повдигаме лакът назад и нагоре, като за гребане, за да натоварим гърба. Това упражнение се нарича Ренегатско гребане, изпълнява се последователно с двете ръце.




























От поза за лицева опора подскачаме в ляво до ръцете, след това подскок назад до изходно положение, подскок в дясно до ръцете и подскок назад до изходно положение.


Това е целият комплекс. Изпълнете го колкото пъти можете, до отказ и си запишете колко пъти сте го изпълнили и за какво време. След 1-2 дни отново изпълнете комплекса за елегантни ръце и тяло, като целта ви е да направите повече повторения или същите повторения за по-кратко време, но не жертвайте правилното изпълнение за сметка на бързина.

Комплексът за елегантни ръце и тяло е предоставен от фитнес инструктор Румяна Илиева, която обещава да ви вкара в най-добрата форма, която някога сте били с нейната програма за отслабване с много храна и интензивни домашни тренировки.