Джема била на хапчета, когато през 2006 г. се запознала с бъдещия си съпруг. Три месеца по-късно забременяла и родила момченце. След раждането започнала отново да ги взема, в резултат на което през 2008 г. родила и дъщеря. Месец по-късно жената си сложила спирала. Тази бременност завършила със спонтанен аборт.

След  това Джема решила да пробва инжекционни контрацептиви, които се слагат на всеки 3 месеца. През 2009 г. семейството се сдобило с трето дете.

Според специалистите ефективността на хормоналните импланти е 99%. 5 седмици след като се въоръжила с такъв имплант, Джема забременяла и направила втори спонтанен аборт.

Отчаяна, младата майка се върнала отново към хапчетата. Сега тя е бременна в третия месец с четвъртото си дете.

Във връзка с шестте бременности в рамките на 5 години Джема Потер обвинява лекарите, че не са могли да й препоръчат надежден способ за предпазване от нежелана бременност и че непрекъснатото забременяване се е отразило зле върху сексуалния й живот, тъй като тя и съпругът й са обзети от страхове за ново забременяване. „Обичам децата си, но не искам повече да забременявам. Не мога да излизам с приятели, защото непрекъснато съм бременна”, казва Джема.

Д-р Павлина Михайлова