Случва ви се да пропуснете спорта? Няма значение. Сега това ще се промени. Предлагаме ви пет прости трика, с които да се мотивирате.

Много е лесно човек да се демотивира и да предпочете да се излежава вкъщи, вместо да отскочи за една бърза тренировка. Ето как можете да превъзмогнете мързела си и да се превърнете в любител на фитнеса.

1. Бъдете реалисти

Ако обичате да прекарвате вечерите си на дивана вкъщи, не бива да се хвърляте да правите нощни маратони. Изградете реалистичен фитнес план. Започнете с един или два дни през седмицата, за да се активизирате. Ако се опитате да се надскочите в началото, шансът да се откажете бързо е доста голям.

2. Удоволствието е А и Б

Много хора се подчиняват на мотото, че спортът е убийствен. Движението обаче е точно обратното и е изключително важно за здравето на човека. Най-важното е да откриете подходящия за вас спорт, който ви носи радост. Не става дума да се впускате в състезания от ранна утрин, а да направите нещо хубаво за тялото си и удоволствието определено трябва да присъства. Ако обичате да танцувате, може би е добре да се насочите към зумба или народни танци, вместо да се мъчите с джогинг.

3. Намерете си партньор за тренировки

Ако сте дует в спорта, не само ще ви бъде двойно по-забавно, но и можете да се мотивирате един друг. Всеки, който е намерил подходящия партньор за спорт е една идея по-близо до целта да бъде постоянно активен.

4. По дрехите посрещат...

Ако вече веднъж сте имали удобно облекло за спорт, знаете много добре какво е усещането да се мушнете в тениската и клина и веднага ви се приисква да се впуснете в спортните занимания. Щом един път се облечете удобно и така че да се харесвате, ще ви е много по-лесно да потичате в парка или да отскочите до фитнеса.

5. Споделяйте успехите

Не става дума за селфи след тренировка, което да пускаш в социалните мрежи. Но можете да се мотивирате със сродните си души по отношение на спорта. Достатъчно е да разкажете на приятели или колеги колко добре се чувствате. Често така възникват спонтанни разговори и хората несъзнателно се мотивират едни други. А и когато разказвате сами за успехите, имате още повече желание да продължавате.