Едно от най-големите чудеса на женското тяло е износването и раждането на бебе. Но, освен това, има и други, също доста интересни  факти за него, които не всички знаят. Ето някои от тях:

Едната гърда винаги е по-голяма

Няма жена с две изцяло симетрични и еднакви гърди. Едната винаги е по-голяма, което може да се дължи на редица фактори - повече мастна тъкан, различна еластичност на кожата и т.н. Но това е нещо съвсем нормално и не е повод за притеснение.

Женското тяло се променя драстично по време на бременността

Да родиш дете е наистина трудна работа и женският организъм се подготвя за това по време на цялата бременност. Една от най-драстичните промени е разширяването на таза. Гърдите се уголемяват. Установено е, че жените изпитват повече болка от мъжете. Но не става въпрос за това колко силна е болката, а как работят мозъците им. Научно доказано е, че мъжете и жените си спомнят болката по различен начин. Мъжете са много по-стресирани от периодите, в които са изпитвали болка, докато жените по-лесно забравят тези моменти.

Жените са много добри с думите

Когато става дума за това да се изразяваш добре, жените са много по-добри. Оказва се, че си има научна причина за това. Жените имат по-обемна фронтална и темпорална област от кортекса - тази част от мозъка, която отговаря за езиковите способности.

Жените имат по-голяма мускулна издръжливост

Някои проучвания сочат, че жените могат да правят упражнения за издръжливост със 75% по-дълго от мъжете. Това се дължи на хормоните им. Естрогенът прави мускулите им много по-издръжливи на умора.

Женската кожа е много чувствителна

Кожата на жената е 25% по-тънка от тази на мъжа, затова е и много по-чувствителна на допир. Това си има и лоша страна, тъй като този факт прави жените много по-податливи на образуваното на бръчки.

Настроението на жените зависи от хормоните им

Всички знаем за ПМС, но малко жени си дават сметка, че всъщност цикълът влияе на настроението ни във всеки ден от месеца. Тъй като нивата на хормоните на жените постоянно се променят.

Жените порастват два пъти в живота

Първият път е в пубертета, а вторият - около 40-45 години. Тези периоди са съпроводени с нередовен цикъл, нощни изпотявания и други неприятни неща, които причиняват промени в хормоните им.

Жените разчитат физиономиите на хората

Да, те са родени с тази способност. Това ги прави и по-съпричастни с чувствата на хората и им помага да общуват по-лесно. А според някои проучвания, жените имат перфектна памет за черти на лицето.