Козметичната блогърка Малдина Шриензанада съветва дамите как да се депилират с едно много разпространено подръчно средство - с паста за зъби.

В клипче в Инстаграм Малдина показва как да се направи сместа за обезкосмяването - като се забърка паста за зъби с куркума. Тя се нанася върху окосмените места. Малдина твърди пред своите 413 хиляди последователи в мрежата, че това е най-лесният начин за депилация. След като пастата за зъби засъхне, нежеланото окосмяване се отстранява със силно търкане с влажна кърпа по посока обратна на косъма.

Куркумата не е задължителна съставка, но тя действа като "успокояващ агент" за кожата, докато пастата върши останалата работа, пишат от БТА. Някои потребители изпробвали метода на блогърката, но без видим резултат. А дерматоложката Мона Гохара от университета в Йейл съветва дамите въобще да не се подлагат на подобна процедура:

"Пастата за зъби въздейства дразнещо върху кожата. Тя е направена за устната хигиена и не е предназначена нито за кожата, нито за косата."