Чаровната Евгения Джаферович - бивша плувкиня и една от най-ярките състезателки в Survivor, от няколко години е професионален гримьор и се грижи за визията на талантите от "Гласът на България" и "X Factor". Пред Life.dir.bg тя разказа за актуалните тенденции в гримирането през зимния сезон и как можем да бъдем най-ефектни на партитата по празниците.

Вижте снимки на Жени >>

Как ще прекараш Коледа и Нова година?

На Kоледа ще бъдем, разбира се, със семейството ми и то в пълен състав. Ще се съберем заедно с моите родители и баба и дядо. Това е красотата на празниците - да ни събират и да ни е топло на душата. На Нова година ще сме в Загреб! Там ще сме с майката на Ваня и приятели. Били сме и преди там на Нова година. Празненствата са точно както и у нас.

Как си гримирана днес?

Днес съм без грим.. Често си позволявам тази глезотия. Предпочитам дните без грим, защото около ангажиментите, които имам, често ми се налага да съм с грим. Но определено ми е по-комфортно без.

Едно хубаво, чисто лице с добре поддържана кожа е най-хубавият аксесоар на една жена.

Кои са актуалните тенденции за парти грим този сезон?

Блясък! Никога няма да излезе от мода. Ако заложите на брокати, няма да сбъркате. Брокат и върху червилото - още по-добре!

Какъв грим би препоръчала на дамите за Нова година?

Красива, дълга очна линия, цветно червило, блестяща рокля и висок ток! С много хайлайтър по тялото (Смее се.).

А кой е най-подходящият грим за фирменото коледно парти? Как да направим най-добро впечатление както на шефовете, така и на колегите?

Разбира се, зависи от професията и това как колегите са свикнали да ни виждат в ежедневието. Не е хубаво да се прекали, но не е удачно и да се явим на коледно парти така, както сме в понеделник на работа. Хубаво е да засилим поне малко грима или, ако по принцип залагаме на този стил в ежедневието, да рискуваме, например с по-различно червило.

Снимка: PR

Фон дьо тен или пудра? Кое е по-щадящо за лицето ни?

И двете. Никога не слагам само фон дьо тен. Той винаги е с пудра. По-скоро може да сложа по-покривна пудра и с това да приключа, но винаги зависи какво точно искаме да постигнем.

Какви маски ползваш за почистване и стягане?

Ползвам много маски. Задължителни са дълбокопочистващите маски, особено след няколко дни, прекарани с много грим. Не пропускам и хидратиращите.

Колко често клиентките ти искат контуриращ грим?

Рядко се случва да не искат по-силно подчертани скули. Аз също не съм фен на прекалено тежкия грим, но е хубаво да знаем разликата в грима за повод "на живо" и за снимки. В първия вариант всичко трябва да е много по-леко, докато във втория обратното. Ако е лек, то на снимките няма да се вижда.

А може ли човек да е с контуриращ грим и да изглежда естествено и как става?

Всичко е с мярка, разбира се. Както във всяка една външна намеса, така и с грима. Аз предпочитам контурирането с прахообразни продукти - бронзъри, за ежедневие.

Какво би посъветвала тийнейджърите, които страдат от акне. Могат ли да се гримират и как да го правят, без да задълбочат проблема?

Ако им се налага да го скриват, има много хубави покривни фон дьо тени, които ще им свършат работа. Но по-добре е да се съсредоточат в това да премахнат проблема. Хубава храна с много вода, често посещаване на дерматолог и чак тогава грим.